Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
U Slatini održana početna konferencija gradskog projekta Doživjeti stotu

Od nordijskog hodanja do škole nepušenja za učenike

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL/Ilustracija
– Globalna zdravstvena kriza prouzročena pandemijom iz korijena je promijenila percepciju važnosti zdravlja i zato je ovaj projekt posebno važan – poručuje gradonačelnik Denis Ostrošić

Održana je početna konferencija projekta Doživjeti stotu, koji financira EU s 426.320 kuna. Cilj mu je povećavanje znanja i podizanje svijesti građana Slatine o važnosti prevencije kardiovaskularnih i malignih bolesti koji će se pokušati ostvariti tijekom 12  mjeseci trajanja projekta u nizu projektnih aktivnosti.

Projektnu prijavu napisala je Gradska razvojna agencija Slatine, nositelj projekta je Grad Slatina, a partneri su Dijabetička udruga Slatina i Hrvatski crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Slatina. Bit će tako organizirani “Dani zdravlja” u sklopu kojih je planirano 10 javnozdravstvenih akcija trijaže, 10 akcija nordijskog hodanja za građanstvo, kao i 10 za djecu u suradnji sa slatinskim vrtićima, zatim 12 akcija prve pomoći i 12 akcija samopregleda dojki.

Spomenute će se akcije održavati jednom mjesečno. Planiran je i niz edukacija pod nazivom “Škola nepušenja”, namijenjenih učenicima 7. i 8. razreda osnovne te 1. i 2. razreda srednje škole...

– Htjeli smo s našim partnerima, posebno u ovo izazovno vrijeme pandemije, uložiti i u zdravlje naših sugrađana. Globalna zdravstvena kriza prouzročena pandemijom iz korijena je promijenila percepciju važnosti zdravlja i zato je ovaj projekt posebno važan – poručio je gradonačelnik Denis Ostrošić.