Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Grad osigurao 300.000, a Zagrebačka županija 200.000 kuna

Od simpatičnog pisma gradonačelniku do glavnog projekta za gradnju skate parka u Jastrebarskom

Foto: Jastrebarsko
Mlade Jaskanke i Jaskanci odmah su izrazili želju da se projektom obuhvate sve dobne skupine pa su i odabrali rješenje koje u daljnjoj fazi predviđa i gradnju dječjeg igrališta

Nakon uspješnih pregovora gradonačelnik Zvonimir Novosel pozvao je mlade predstavnike Radničke ulice na sastanak na temu gradnje skate parka. Sve je, kažu u Gradu, započelo simpatičnim pismom koje su djeca iz ulice ubacila  gradonačelniku u poštanski sandučić, a sad je vrijeme, napominju, da se krene i u realizaciju projekta.

Naime, slijedom njihove inicijative izrađen je glavni projekt, a sredstva za ovaj dio projekta osigurana su u proračunu Grada Jastrebarskog u iznosu od 300.000 kuna, dok će s 200.000 kuna projekt sufinancirati Zagrebačka županija.

Gradonačelnik Novosel je pozvao mlade sugrađane da zajedno s ostalim stanarima ulice odluče hoće li se graditi već razrađeno rješenje skate parka ili nešto drukčije, poput “pump tracka”. Pohvalno je reći i da su mlade Jaskanke i Jaskanci odmah izrazili želju da se projektom obuhvate sve dobne skupine pa su i odabrali rješenje koje u daljnjoj fazi predviđa i gradnju dječjeg igrališta te uređenje samog okoliša.

O rješenju su osim s gradonačelnikom razgovarali i s Damirom Krajnikom s Arhitektonskog fakulteta koji je izradio glavni projekt 
te sa zamjenicom gradonačelnika Nikolinom Ribarić i predstavnicima gradskih službi, izvijestili su u Gradu.