Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad Osijek nagradio izvrsnost 50 najboljih maturanata

Odlikašima poklon-vaučeri za besplatan vozački ispit

Foto: Osijek
– Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun i velika čast. Svi smo ostali bez riječi. Vjerojatno odmah nakon škole ne bih išao na vozački, tako da je ovo promijenilo sve planove i iznimno sam zahvalan – istaknuo je maturant Škole za primijenjenu umjetnost, Marko Zirojević

Kako bi poticao izvrsnost među učenicima srednjih škola, Grad Osijek ove je godine nagradio 50 najboljih maturanata plaćenim vozačkim ispitom. Vrijednosnice, koje će moći iskoristiti u osječkim  autoškolama po vlastitom izboru, uručio im je gradonačelnik Ivan Radić.

– Najboljih 50 maturanata dobit će besplatan vozački ispit, odnosno vaučer u vrijednosti od 7500 kuna, za što smo proračunu Grada Osijeka izdvojili 375.000 kuna – naveo je Radić.

– Drago mi je da možemo nagrađivati izvrsnost. Velika većina tih maturanata nastavit će školovanje u fakultetskim klupama na našem sveučilištu. Tu ćemo ih također pratiti jer, kao što znamo, i tu imamo svoj program stipendiranja izvrsnosti i nadam se da ćemo time potaknuti i buduće maturante da budu što bolji u svojim školskim uspjesima  i izvannastavnim aktivnostima – zaključio je gradonačelnik.

Među nagrađenima je i maturant Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Marko Zirojević.

– Ovo je nevjerojatno rasterećenje za roditeljski proračun i velika čast. Svi smo ostali bez riječi. Vjerojatno odmah nakon škole ne 
bih išao na vozački, tako da je ovo promijenilo sve planove koje smo imali i iznimno sam zahvalan – istaknuo je Marko Zirojević.