Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Sjednica Gradskog vijeća

Odluka o dodjeli zlatnih plaketa i priznanja Grada

storyeditor/2024-06-28/PXL_170923_103327552.jpg
17.9.2023. Vinkovci - Svecanim mimohodom zavrsene su 58. Vinkovacke jesen Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Na sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca donesena je odluka o dodjeli javnih priznanja Grada pojedincima, društvima i udrugama koje su svojim radom pridonijele razvoju grada i društva u cjelini. Zlatna plaketa "Grb Grada Vinkovaca" za 2024. godinu dodjeljuje se VTV-u za 30. godina kontinuiranog emitiranja programa, Lovačkom društvu "Sloga" Vinkovci zbog obilježavanja 100. godina postojanja društva te Kulturnom centru "Gatalinka" Vinkovci za izuzetna ostvarenja postignuta na promicanju kulturne baštine grada.

Posmrtno se gradsko javno priznanje dodjeljuje i Ivanu Treberu, koji je bio ratni predsjednik Izvršnog vijeća Skupštine općine i predsjedniku Kriznog štaba općine Vinkovci, Nevenki Ferinac zbog iznimnog doprinosa u razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma i manifestacije Vinkovačke jeseni, Dragi Kosijeru zbog iznimnog doprinosa u održavanju javnog reda i sigurnosti i Suzani Zidar zbog iznimnog doprinosa postignutog na području prosvjete, pedagoškog odgoja i obrazovanja. Javna priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će biti održana u povodu obilježavanja Dana grada Vinkovaca. 

storyeditor/2024-06-28/PXL_030424_112521949.jpg Na Gradskom vijeću usvojena i odluka o povećanju proračuna Počašćeni smo što su Vinkovci prvi grad prijatelj Krapini storyeditor/2024-06-28/foto_2__2_.JPG Cilj je stvoriti prostore u kojima će se roditelji, bake i djedovi moći odmoriti Zelene oaze dio su puno veće priče pošumljavanja Parka prirode Papuk Dodjela nagrada učenicima i njihovim mentorima VINKOVCI Važno je dati poticaj svima koji puno uče i stvaraju jer to je najbolje ulaganje