Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Sve spremno za početak radova

Odobreno 400 milijuna kuna za gradnju sustava odvodnje Velike Gorice

aglomeracija Velika Gorica
Foto: Grad Velika Gorica
Projekt ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna obuhvatit će uže i šire područje Grada Velike Gorice, ukupno 25 goričkih naselja

Projekt aglomeracije Velika Gorica potpuno je spreman za početak radova. Riječ je o projektu koji obuhvaća izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju 145 km mreže odvodnje, potpuno saniranje 80 km prometnica i kao dodanu vrijednost besplatan priključak za 5 000 domaćinstava. Projekt je ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a obuhvaća uže i šire područje Grada Velike Gorice, ukupno 25 goričkih naselja, priopćili su iz gradske uprave.

- Ponosan sam, jer smo uspjeli u Veliku Goricu i na područje Turopolja dovesti jedan od najvećih projekata na ovim područjima – EU projekt Aglomeracija Velike Gorice. Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Velika Gorica. Nije bilo jednostavno i pripremne radnje su trajale godinama. Hvala građanima Velike Gorice na razumijevanju i strpljenju. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi koji će našim građanima omogućiti besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu, a time i kvalitetnije uvjete života – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

U petak će gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić Ministarstvu zaštite okoliša predati aplikacijski paket za financiranje projekta iz sredstava Europske unije kroz Operativni program Konkurentnosti i kohezija. Nakon predaje aplikacije, VG Vodoopskrba i Hrvatske vode počinju postupak javne nabave za izvođenje samih radova.