Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Dodijeljene nagrade

Održan 3. Festival šunke, vina, rakije i kulena

Foto: VUKOVARSKO - SRIJEMSKA ŽUPANIJA
– Najbolje slavonske delicije ovako su na jednom mjestu, a vjerujem da će razvoj ovog Festivala pridonijeti razvitku gastronomske ponude naše županije – kaže zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić

Dodjelom priznanja završen je 3. Festival šunke, vina, rakije i kulena na koji je ove godine pristiglo 50 uzoraka kulena, 22 šunke, 47 rakija i 140 uzoraka vina iz 45 vinarija iz Slavonije i iz Like. Prema odluci stručnog povjerenstva, najbolji kulen napravio je Adam Zvonarević iz Cerne, a zlatne medalje dobili su još i OPG Džinić Slavica iz Starih Mikanovaca, Josipa i Marko Spajić te Đurđica Miholjković iz Otoka i Lovro Džinić iz Mirkovaca.

Zlatna medalja u kategoriji šunke dodijeljena je poznatom kulinaru iz Županje Iliji Jeloviću. Epitet najbolje rakije podijelili su Zvonimir Lisičić i Damir Bošnjaković. Šampion u skupini crnih vina je Cabernet sauvignon vinarije Tris iz 2016. godine, kod bijelih vina redovite berbe pobjedu je odnijela kutjevačka Graševina od prošle godine, u kategoriji predikatnih vina najbolji je bio ledeni Traminac iz 2016. godine Vinarije Papak, a najboljim ružičastim vinom proglašeno je Patris rose iz Podruma Krešić.

Uz stručno povjerenstvo izložene delicije mogli su degustirati i građani Vinkovaca gdje je sve prisutne zabavljao Tamburaški 
sastav Đeram.

Govoreći o počecima Festivala zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić rekao je kako je sve započelo s jednom zanimljivom idejom objedinjavanja tradicionalnih slavonskih proizvoda u jednu lijepu priču.

– Najbolje slavonske delicije ovako su na jednom mjestu, a vjerujem da će razvoj ovog Festivala pridonijeti razvitku gastronomske ponude naše županije – rekao je Romić.