Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
BROJNA SPORTSKA DOGAĐANJA

Održan 3. vinkovački polumaraton i Divlja liga

Foto: novosti.hr
Unatoč teškim vremenskim uvjetima sudjelovao je velik broj natjecatelja, koje su bodrili brojni gledatelji

Proteklih dana grad Vinkovci bio je domaćin dvaju zanimljivih sportska događaja koji su izazvali velik interes građana.

Nakon nedavno održanog vinkovačkog triatlona u organizaciji Sportske udruge građana FCT Vinkovci održan je i 3. Vinkovci half maraton. Natjecatelji su mogli sudjelovati u četiri utrke i to utrci polumaratona od 21 kilometar, utrci građana od 5 kilometara, štafeti 3 x 7 kilometara i dječjoj utrci na 800 metara. Unatoč teškim vremenskim uvjetima sudjelovao je veliki broj natjecatelja koje su pratili 
i bodrili brojni gledatelji.

– Vinkovci su u posljednje vrijeme, zahvaljujući Sportskoj udruzi građana FCT, postali grad trčanja i trkača. Vjerujemo kako su svi sudionici uživali trčeći ulicama našega grada iz kojeg će ponijeti lijepu uspomenu u vidu unikatne medalje koja je posvećena našem banu Josipu Šokčeviću – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Na vinkovačkom jezeru Banja održana je i već tradicionalna Divlja liga u vaterpolu, koja je ove godine okupila četiri ekipe, ali još više gledatelja koji su i ove godine uživali u ovome natjecanju.

Divlja liga održava se od 2003. godine kada se igralo na Barutani, a voditelj lige Ivo Jurić rekao je kako se sve organizira radi održavanja tradicije, uz zajamčenu zabavu, glazbu, klopu i piće te prijateljsku atmosferu.

Ovogodišnji pobjednik Divlje lige je PK Orion. Za najboljeg igrača proglašen je Matej Pfaf iz pobjedničke momčadi, iz koje dolazi i najbolji strijelac – Marko Jurić. Za najboljeg vratara proglašen je Igor Đurković iz VPK-a.