Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Samobor

Oko 3,7 milijuna eura uloženo u osuvremenjavanje prometnica

Pred završetkom su sveobuhvatni radovi uređenja Starogradske ulice. Vrijednost radova je oko 950.000 eura
1/7
Foto: Edin Tuzlak
Asfaltirana je Ulica Josipa Kozarca u Lugu, proširena je cesta u Ulici Miljenka Novosela, Ulica Branka Vuka ima novu kolničku konstrukciju, novo ruho dobit će i Ulica Matije Petra Katančića, sanira se klizište u Ulici Golubići...

Intenzivno uređivanje prometnica u Samoboru se nastavlja, a trenutačno je otvoreno osam gradilišta. Radove vrijedne više od 3,7 milijuna eura obišli su gradonačelnica Petra Škrobot i zamjenik Petar Burić sa suradnicima.

Radi se punom parom

– Naš plan za ovu godinu je ambiciozan. Zadovoljni smo dinamikom kojom se radovi odvijaju jer još uvijek smo u zimskom periodu, a neki od planiranih projekata su već završeni ili su pred završetkom. Trenutačno se radovi izvode na području tri gradske četvrti i četiri mjesna odbora, a po završetku svih radova Samobor će dobiti preko 5000 metara novouređenih prometnica – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

U Ulici Josipa Kozarca u Lugu Samoborskom su, nakon sanacije oborinske odvodnje, izvedeni i radovi na asfaltiranju prometnice u duljini od 340 metara. Vrijednost radova je 57.300 eura. Završeni su radovi i na uređenju Ulice Miljenka Novosela i Ulice Branka Vuka. Radovi u Ulici Miljenka Novosela u duljini od 380 metara obuhvatili su skidanje dotrajalog asfalta, proširenje ceste, širok iskop, postavu geotekstila, zamjenu materijala i novi asfaltni zastor. Vrijednost radova je 82.335 eura. U Ulici Branka Vuka izvedeni su radovi na izgradnji nove kolničke konstrukcije u duljini 175 metara s obostranim rubnjacima i novim slivnicima i slivničkim vezama te novi asfaltni zastor za teško teretno opterećenje u dijelu industrijske zone. Vrijednost radova iznosi 82.580 eura. Jedno od trenutačno većih otvorenih gradilišta ono je u Ulici kralja Krešimira IV. Radovi obuhvaćaju izvedbu novog asfaltnog zastora na kolniku i pješačkoj stazi u duljini od 620 metara te zamjenu dotrajalih stupova javne rasvjete. Vrijednost radova je oko 340.000 eura. Novo ruho dobit će i Ulica Matije Petra Katančića. U sklopu rekonstrukcije radi se nova obostrana pješačko-biciklistička staza i nova kolnička konstrukcija. Rekonstrukcijom je obuhvaćeno oko 650 metara prometnice. Realizacijom ovog projekta Grad Samobor će povećati mrežu pješačko-biciklističkih staza te će se povezati biciklističkom stazom koja vodi do Svete Nedelje. Vrijednost radova je oko 545.000 eura. Uređuje se i Ulica 30. svibnja, a rekonstrukcija obuhvaća zamjenu kanalizacijskih cijevi, novu rasvjetu, odvodnju, proširenje prometnice i novi asfalt u duljini 660 metara. Na većem dijelu dionice dotrajala vodovodna mreža bit će zamijenjena novom. U sklopu radova izvodi se i pješačka staza duž cijele dionice, od pekarnice Zemljič do ugostiteljskog objekta Romansa. Trenutačno je u tijeku postava rubnjaka. Vrijednost radova iznosi oko milijun eura.

U ulici Golubići u naselju Falaščak u tijeku je sanacija klizišta. Površina klizišta iznosi 70-ak kvadrata, a dubina klizne plohe je oko 2,5 metara. Klizište se proteže uz cestu u duljini od 15 metara. Nasuti dio padine bit će obložen humusnim materijalom, a očekivani vijek upotrebe ove građevine je 50 godina. Vrijednost radova je oko 47.200 eura. U naselju Podgrađe Podokićko u tijeku je izgradnja pješačke staze duljine 590 metara koja će povezati Podgrađe Podokićko i Dolec Podokićki. Vrijednost radova je 329.078 eura.

Nova LED rasvjeta

Pred završetkom su sveobuhvatni radovi treće i posljednje, faze uređenja Starogradske ulice. U sklopu rekonstrukcije izvest će se nova kolnička konstrukcija u duljini 615 metara s novom pješačkom stazom i novom LED rasvjetom. U sklopu radova izvodi se i podzemno napajanje na niskonaponsku električnu mrežu te podzemni privodi na optičku infrastrukturu. Vrijednost radova je oko 950.000 eura.

U sklopu rekonstrukcije vodovodnog sustava rekonstruirano je ukupno magistralnog i opskrbnog cjevovoda u ukupnoj duljini 1525 metara uključujući i 76 rekonstruiranih priključaka. Vrijednost radova je 941.778 eura. Pred završetkom su i radovi na novoj kolničkoj konstrukciji s oborinskom odvodnjom u Ulici Jelenščak u duljini od 630 m vrijednosti oko 170.000 eura. U tijeku je izvanredno održavanje dijela ulice Pod Jelom u naselju Vrhovčak. Prometnica će biti asfaltirana u duljini od 380 m, premjestit će se stupovi javne rasvjete, izvesti radovi na odvodnji, postavit će se prometna signalizacija i urediti zelene površine. Vrijednost radova je 113.433,75 eura.

Pravo ostvaruje 1269 osoba Do 30. ožujka traje isplata uskrsnica potrebitima storyeditor/2024-03-04/civilna.JPG "Samobor se može osloniti na sustav civilne zaštite" Najhrabrijima dodijeljene nagrade za humano i odgovorno djelovanje storyeditor/2024-03-04/Savjet_mladih.jpeg Savjetodavno tijelo vijeća Konstituiran VII. saziv Savjeta mladih Samobora