Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nekadašnji povijesni vrt dobit će reprezentativni izgled

Oko stabla platane na Brsaljama nova oaza za odmor

Foto: Grad Dubrovnik
Krajobrazno uređenje za cilj ima poboljšanje stanišnih uvjeta za platan (Platanus orientalis), koji nosi status zaštite kao spomenik parkovne arhitekture, njegovu prezentaciju te formiranje novog javnog prostora za građane i posjetitelje

Grad Dubrovnik financirat će izvođenje radova uređenja prostora oko zaštićenog stabla platane na Brsaljama. Radovi se očekuju iduće godine, a po njihovu okončanju ovaj prostor u neposrednoj blizini ulaza u gradske zidine s Pila, napokon će dobiti reprezentativan izgled u skladu s okruženjem.

radovi u dubrovniku Počela izgradnja novog parkirališta s kružnim tokom u Mokošici

Prostor oko stabla i čitav plato, koji je ostatak nekadašnjeg povijesnog vrta, danas su neprimjerenog izgleda i nesigurni za boravak. Krajobrazno uređenje za cilj ima poboljšanje stanišnih uvjeta za platan (Platanus orientalis), koji nosi status zaštite kao spomenik parkovne arhitekture, njegovu prezentaciju te formiranje novog javnog prostora za građane i posjetitelje.

Izrađeno je idejno rješenje krajobraznog uređenja, izrađivač je Studio Landa d.o.o. za krajobraznu arhitekturu, a naručitelj Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, koja će na temelju konzervatorskih smjernica i uvjeta izraditi projekt.

Smjernice oblikovanja platoa uz zadržavanje postojećeg obuhvata predviđaju kreiranje nove oaze za odmor, a budući suvremeno oblikovani javni prostor dovest će i do rasterećenja posjetiteljima zagušenog šireg prostora Brsalja.

Dubrovnik Vrtić Palčica dobio igralište na krovu!