Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Državno natjecanje u sportu učenika 5. i 6. razreda osnovih škola održano u Vinkovcima

Oko tisuću učenika natjecalo se u odbojci, rukometu...

Foto: Vinkovci
- Velika je ovo stvar za Vinkovce i velika je čast pozdraviti  gotovo tisuću mladih sportaša iz svih krajeva Hrvatske. Siguran sam kako su ovdje sklopili neka nova prijateljstva i svojim kućama odnijeli samo najljepše uspomene – rekao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić

Vinkovci su proteklih dana bili domaćin Državnog prvenstva školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola. 
Tim povodom u Vinkovcima se okupilo oko 1000 mladih sportaša iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u malom nogometu, odbojci, košarci, rukometu, atletici i graničarima.

Dobrodošlicu u Vinkovce mladim natjecateljima poželio je zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić koji je istaknuo kako je ovo Državno prvenstvo velika stvar za grad.

- Velika je ovo stvar za Vinkovce i velika je čast pozdraviti  gotovo tisuću mladih sportaša iz svih krajeva Hrvatske. Ponosni smo što su baš Vinkovci bili domaćin ovakvog natjecanja koje  je okupilo toliki broj osnovaca na jednom mjestu. Siguran sam kako su ovdje sklopili neka nova prijateljstva i svojim kućama odnijeli samo najljepše uspomene – rekao je Romić.

Mlade natjecatelje u ime Hrvatskog školskog sportskog saveza pozdravio je i predsjednik Nikola Perković, koji je rekao kako je 
ovo natjecanje važno i zbog velike radosti natjecatelja kao i njihovih iskustava koje će ponijeti svojim kućama.

– Ovo je natjecanje važno i zato što je to državno prvenstvo 5. i 6. razreda u ovim sportovima. Kada se uzmu u obzir svi sportovi na 
ovom natjecanju, to je zapravo prava olimpijada 5. i 6. razreda. Već smo odradili 7. i 8. razrede i srednje škole i ovdje u Vinkovcima Hrvatski školski sportski savez je sa školama, učenicima i čitavom plejadom profesora koji su nam pomogli završio još jedan veliki ciklus školskog sporta – kazao je Perković.

Vinkovci su inače, domaćin državnog prvenstva od 2013. godine, a svečanost otvaranja bila je prilika za dodjelu zahvalnica za potporu organizaciji ovog velikog natjecanja. Zahvalnicu gradonačelniku Vinkovaca Ivanu Bosančiću preuzeo je zamjenik Josip Romić, a onu Judo klubu Vinkovci primila je dopredsjednica Mirjana Bošnjak Kobaš.