Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Obljetnica programa „Tete i barbe pričalice“

Oni već 10 godina djeci uljepšavaju boravak u bolnici

Foto: Grad Rijeka
Za volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina, a svi koji se prijave prolaze potrebnu pripremu odnosno edukaciju koja će se ove održati 9., 10. i 11. listopada

Udruga „Portić“ već desetu godinu zaredom organizira i provodi program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“, poznatiji pod nazivom „Tete i barbe pričalice“, priopćili su iz Grada Rijeke.

DOBRA VIJEST ZA PACIJENTE U KBC-u Rijeka otvorena angiosala za intervencijske radiološke procedure

Predsjednica udruge Portić Maja Opašić istaknula je da je program „Tete i barbe pričalice“, kao jedinstven volonterski program u Hrvatskoj, krenuo upravo iz Rijeke i to u studenom 2009. godine od kada se bez prekida provodi.

Opašić je navela da je u projekt uključeno stotinjak volontera koji svakodnevno, pa i nedjeljom i blagdanom, posjećuju riječku Kliniku za pedijatriju (Zavod za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku, Zavod za kardiologiju, pulmologiju, reumatologiju, alergologiju i imunologiju, Zavod za neurologiju i dječju psihijatriju), Kliniku za dječju kirurgiju i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje borave s malim pacijentima, uljepšavaju im vrijeme u bolnici i ublažavaju psihološke posljedice hospitalizacije.

Educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici. Za volontiranje se mogu opredijeliti svi stariji od 16 godina, a svi koji se prijave prolaze potrebnu pripremu odnosno edukaciju koja će se ove održati 9., 10. i 11. listopada. Zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavajući prijavnicu na mrežnim stranicama Udruge „Portić“ koju je potrebno poslati na e-mail: udruga.portic.rijeka@gmail.com.

SVEČANA OBLJETNICA Glazbom i narodnim nošnjama na Krčkom mostu obilježena obljetnica upisa dvoglasja

S obzirom na to da program Tete i barbe pričalice slavi svoj 10. rođendan taj će jubilej obilježiti i organizacijom velikog humanitarnog koncerta koji će se održati u četvrtak 24. listopada u Centru Zamet, s početkom u 19 sati. Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gordan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, Whiteheads, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

U petak, 4. listopada u 11 sati na Korzu bit će otvorenje prigodne izložbe na postamenatima pod nazivom „I ti možeš uljepšati nečije snove“ na kojoj će biti prikazan presjek njihovog djelovanja proteklih godina.

Light transformation Gradina Na Trsatskoj gradini održan spektakularan svjetlosni performans

Partneri programa su Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.