Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Novi korak u digitalizaciji jaskanske Gradske uprave

Online prijave na poziv za sufinanciranje projekata u kulturi

Foto: Jastrebarsko
Javni poziv otvoren je do 15. prosinca ili do utroška sredstava planiranih u iznosu od 350.000 kuna

Udruge s područja Grada Jastrebarskog odsad se mogu prijavljivati na javne pozive za sufinanciranje njihovih programa i elektronički. Uvedena je, naime, aplikacija SOM SUSTAV koju već mogu koristiti prijavitelji na Javni poziv za sufinanciranje projekata, programa i manifestacija u kulturi u ovoj godini. U četvrtak je stigla i prva online prijava.

Javni poziv otvoren je do 15. prosinca ili do utroška sredstava planiranih u iznosu od 350.000 kuna. U tijeku je digitalizacija javnih poziva i natječaja Grada, što će uvelike olakšati prijavu udrugama i korisnicima potpora.

– Elektronički će se moći prijaviti i učenici te studenti koji apliciraju za gradske stipendije. Na ovaj način korisnici će lakše aplicirati svoje programe i projekte, a dugoročno se promiče i ekološki pristup Grada u poslovanju, ukidanjem opsežne papirologije. Nastavak je ovo digitalizacije Gradske uprave, a najveća pogodnost koju svojim građanima nudi svakako je korištenje GIS sustava kojim su svi javni podaci lako pretraživi i pregledni – kažu u Gradu.

Poboljšanje učinkovitosti poslovanja lokalne samouprave utemeljeno je na korištenju IKT i integriranih pametnih rješenja, a Grad je u tu svrhu donio Strategiju razvoja pametnog grada.