Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nastavljaju se ulaganja koja slijede zdravstvene potrebe

Opća bolnica Dubrovnik uz pomoć Grada nabavila još četiri nova respiratora

Novi respiratori s monitorima za nadzor vitalnih funkcija poslužit će za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje
Foto: Grad Dubrovnik
U srpnju Opća bolnica Dubrovnik dobila je suvremeni uređaj za ginekološku, ultrazvučnu 4D dijagnostiku, kupljen također zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, te uređaj za testiranje na COVID-19, čiju je nabavu financirala Zaklada Blaga djela.

Opća bolnica Dubrovnik dobila je četiri nova respiratora s monitorima za nadzor vitalnih funkcija koji će poslužiti u svrhu i za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje. Novi respiratori u vrijednosti 967,500 kuna s PDV-om nabavljeni su zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, a u okviru aktivnosti koje Grad i Bolnica provode u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Supružnici Diminić-Štifanić voditelji su Njemačko-hrvatske zajednice u Karlsruheu Donirali i iz Njemačke besplatno dopremili tri respiratora za bolnicu u Puli

Zaslužili poseban status

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je da i dalje treba ulagati u bolnicu, ali i u kadar – medicinsko i nemedicinsko osoblje. Kazao je i da nova situacija pokazuje koliko je zdravstveni sustav važan za građane, ali i za turističku destinaciju, jer posjetitelji uz sve ostale faktore očekuju i zdravstvenu sigurnost koju Dubrovnik može pružiti.

Isto tako, gradonačelnik Franković poručio je da je dubrovačka bolnica zaslužila poseban status jer je ona više od opće bolnice te da će se za to zalagati i na dužnosti saborskog zastupnika. Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić uputio je zahvalu gradonačelniku Mati Frankoviću na vrijednoj donaciji te istaknuo da s ovom akvizicijom Opća bolnica trenutačno raspolaže s 15 temeljnih respiratora, što potpuno ispunjava potrebe bolnice, ali i dodatno učvršćuje Dubrovnik kao sigurnu destinaciju u turističkom smislu.

Prikupili 200.000 kuna Odrekli se uskrsnice i kupili dva respiratora

Nastavak ulaganja

Ovom najnovijom donacijom Grada Dubrovnika od gotovo milijun kuna Opća bolnica Dubrovnik dobila je četiri nova respiratora te ih je sada ukupno 15, a ovim se samo nastavljaju ulaganja Grada u dubrovačku bolnicu. U srpnju Opća bolnica Dubrovnik dobila je suvremeni uređaj za ginekološku, ultrazvučnu 4D dijagnostiku, kupljen također zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika, te uređaj za testiranje na COVID-19, čiju je nabavu financirala Zaklada Blaga djela.