Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Supružnici Diminić-Štifanić voditelji su Njemačko-hrvatske zajednice u Karlsruheu

Donirali i iz Njemačke besplatno dopremili tri respiratora za bolnicu u Puli

1/3
Foto: Istarska županija
U donacijskoj pošiljci stiglo je i 45 kutija pelena za starije i nemoćne sugrađane, jedna invalidska kolica, tri hodalice, dva stalka za infuziju, te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane

Labinjani Mirjana Diminić i Vlado Štifanić još su jednom pokazali da nesebičnost i ljudska dobrota nemaju zapreka, nisu ograničene uredbama i pravilima, a ne može ih sputati ni ograničavanje socijalnih kontakata.

Uključile se osnovne i srednje škole Đaci na 3D printerima izrađuju vizire za medicinsko osoblje

U vremenu kada je većina ljudi primorana ostati kod kuće, zanemariti mnoge dosadašnje radne i obiteljske obaveze, te promijeniti životnu rutinu, supružnici Diminić-Štifanić iz svog doma u njemačkom gradu Karlsruheu gdje vode Njemačko-hrvatsku zajednicu nisu mirovali, već su odlučili pomoći svom rodnom Labinu i cijeloj Istri donacijom, nabavili su tri respiratora koji su stigli u Labin.

Donacija koja daje optimizam

Respirator oduvijek život znači, a u vremenu borbe s koronavirusom, treba ga, nažalost, još veći broj pacijenata.

Za transport uređaja prema Labinu i to besplatan, zaslužna je tvrtka Transeast iz Žminja. Osim respiratora, u donacijskoj pošiljci stiglo je i 45 kartona pelena za starije i nemoćne sugrađane, jedna invalidska kolica, tri hodalice, dva stalka za infuziju, te štake za labinski Crveni križ i potrebite sugrađane.

U Istri velika humanitarna akcija ‘Zajedno protiv korone’ za medicinare i građane Hrana i higijenske potrepštine i onima koji su ostali bez posla

– Ova vrijedna donacija za nas je pravo bogatstvo. Potvrđuje nam da smo ljudi, daje nam snagu, unosi optimizam. A respiratori će privremeno, dok za to postoji potreba biti u Općoj bolnici Pula. Hvala obitelji Diminić-Štifanić koji svoju humanost ne ograničavaju samo na grad Labin, već i šire na Pulu, Pazin, Primorsko-goransku županiju i ostale krajeve Hrvatske – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Valter Glavičić.

Dobitnici priznanja Grada Labina

Svoju zahvalnost izrazio je i zamjenik župana koji obnaša dužnost istarskog župana Fabrizio Radin.

– U ovim izvanrednim vremenima, kojima smo svi pogođeni, obitelj Diminić-Štifanić još je jednom pokazala plemenitost, humanost i nesebičnost u pomaganju sugrađanima. Od srca vam hvala! – rekao je župan Radin.

– U ovoj teškoj situaciji kad smo svi pogođeni pandemijom bez obzira gdje se nalazimo, moramo biti solidarni i pokazati brigu i odgovornost prema zajednici u kojoj živimo, stvaramo ili iz nje potječemo. Svatko od nas može na neki način doprinijeti tome da u ovim okolnostima bude što manje žrtava. Sretni smo što ovom donacijom možemo pomoći svom rodnom kraju – poručila je obitelj Diminić-Štifanić.

Županija i svi gradovi kupuju zaštitni materijal za bolnice i nude dodatne mjere za rasterećenje gospodarstva Za šest ustanova kupuju materijal vrijedan dva milijuna kuna

Obitelji Diminić-Štifanić 2002. godine dodijeljeno je priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći, a 2011. godine primio ih je tadašnji predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.