Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
ISTRA RASPISALA 5 NATJEČAJA

Dodjeljuje se 5,8 milijuna kuna, za jedan projekt maksimalno 400.000

Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Rok za podnošenje prijava je 3. veljače, a svi detalji su na stranicama Istarske županije

Proteklog tjedna Istarska županija raspisala je pet javnih natječaja, ukupne vrijednosti od 5,8 milijuna kuna, za dodjelu proračunskih sredstva namijenjenih programima iz područja kulture, zdravstva i socijalne skrbi, poljoprivrede, gospodarstva te za financiranje kulturno-umjetničkih udruga nacionalnih manjina i drugih neprofitnih organizacija.

UGRAĐUJE 4260 RASVJETNIH TIJELA Rasvjetu nove bolnice radi lokalna tvrtka

Javni natječaj za financiranje projekata/programa udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije predviđa fond od 2,106.800 kuna, a kao prioritetna područja definirana su: glazbeno, glazbeno-scenske i filmske djelatnosti; književnost i izdavaštvo; zaštita materijalne kulturne baštine i muzeologija; nematerijalna kulturna baština; vizualne umjetnosti; nove medijske kulture i međunarodna kulturna suradnja.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu/programu je 2000 kuna, a najveći 400.000 kuna.

Najviše poljoprivredi

Natječaj za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi namijenjen je udrugama i ustanovama koje su programski usmjerene na zdravstvenu i socijalnu djelatnost te obavljaju poslove kojima se rješavaju postojeći problemi od interesa za Istarsku županiju.

Udruge i ustanove sukladno ovom natječaju mogu prijaviti projekte kojima se rješavaju županijski prioriteti sukladno Planu za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije. Ukupno planirana vrijednost natječaja iznosi 869.500 kuna. Najmanji predviđeni iznos po projektu iznosi 2000 kuna, a najveći 65.000 kuna. Najviše sredstava predviđeno je za financiranje projekata/ programa udruga u okviru javnih potreba poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva kojima je na raspolaganju ukupno 2,360.000 kuna.

OTPREMLJENA I 4 KONTEJNERA Prikupili 16 tona pomoći stradalima u potresu

Najniži iznos koji se može dobiti je 1000 kuna, a najviši 400.000 kuna, a neka od prioritetnih područja su organizacija manifestacija i sudjelovanje na manifestacijama iz područja poljoprivrede, šumarstva, lovstva, ribarstva i vodnog gospodarstva; unapređenje proizvodnje autohtonih i izvornih proizvoda s oznakom kvalitete te autohtonih pasmina uključujući i proizvode na bazi divljači, autohtonih kultivara te unapređenje ekološke i integrirane poljoprivrede i pčelarstva te primjena novih tehnologija u poljoprivredi; unapređenje lovstva, razvojne programe u sektoru lovstva te koordinaciju lovozakupnika zajedničkih lovišta itd.

Što se tiče financiranja projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju gospodarstva, u županijskom proračunu planirano je 200.000 kuna, a definirana su četiri prioritetna područja: razvoj sposobnosti i poticanje zapošljavanja i samozapošljavanja mladih; poticanje razvoja, zaštite, promocije i komercijalizacije inovacija; gospodarski sajmovi i manifestacije te poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom..

Prijavni obrasci

Ukupno planirana vrijednost za projekte očuvanja kulturne baštine nacionalnih manjina iznosi 263.000 kuna, a sredstva će biti dodijeljena za projekte i programe koji doprinose očuvanju i valorizaciji kulturne baštine nacionalnih manjina te za obilježavanje znatnih obljetnica nacionalnih manjina.

PODIZANJE KVALITETE I STANDARDA Škola u Dapcima obnavlja se u sklopu europskog projekta energetske obnove

Najmanji iznos sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu iz tog programa iznosi 3000 kuna, a najveći je 25.000 kuna. Rok za podnošenje prijava na sve javne pozive je 3. veljače 2021. godine.

Cjeloviti tekstovi natječaja, kao i potrebni prijavni obrasci dostupni su na službenim mrežnim stranicama Istarske županije, pod rubrikom Natječaji.