Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
PODIZANJE KVALITETE I STANDARDA

Škola u Dapcima obnavlja se u sklopu europskog projekta energetske obnove

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ulaganje u školstvo bio je jedan od prioritetnih ciljeva u mandatu župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa, a sam ističe da je ponosan na uspjehe

Područna škola Dapci jedna je od četiri školske zgrade na području grada Čazme obuhvaćene europskim projektom energetske obnove.

DJED MRAZ NA VIRU Darovi za sve mališane iz vrtića Smješko

I pristupna rampa

Do sada su provedeni radovi na temeljitoj obnovi Matične škole i školsko-sportske, obnovljena je i škola u Gornjem Dragancu, a energetska obnova očekuje i školu u Gornjem Mikloušu. Time iznos ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području grada Čazme prelazi 20 milijuna kuna.

– Ova obnova stvarno znači puno, ova škola dosta je dobro uređena naspram ostalih škola, ali ovom samom energetskom obnovom podiže se kvaliteta i standard rada, to je za sve nas velika prednost, a uz to omogućit će i nekako zdravije, ugodnije i veselije ozračje ne samo za učenike nego za sve djelatnike ove škole – rekla je učiteljica u Područnoj školi Dapci Valentina Erjavec.

Radovi na školskoj zgradi u Dapcima, između ostalog, podrazumijevaju povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, obnovu temelja zgrade i toplinsku izolaciju pročelja zgrade, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije i zaštitu od sunca ugradnjom vanjskih horizontalnih žaluzina, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja i ugradnju novih radijatora, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom LED rasvjetom.

PRORAČUN 6 POSTO VEĆI OD LANJSKOG Počinje gradnja novog vrtića, nastavak radova na aglomeraciji, “Forest ride”...

Projekt predviđa i izvedbu pristupne rampe za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti. Ulaganje u školstvo jedan je od prioriteta Bjelovarsko-bilogorske županije koja upravo u tom segmentu ima investicije vrijedne veće od 250 milijuna kuna, pri čemu uspješno koristi europska sredstva. Ulaganja u školstvo podrazumijevaju obnovu, izgradnju ili dogradnju 50 školskih objekata, što je Županiju dovelo do drugog mjesta po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj.

Više od 50 projekata

– Kada govorimo o školstvu, to je bio jedan od ciljeva prioriteta u ovom mandatu, moram naglasiti da smo u tome i uspjeli i ja kao župan na to sam ponosan. Drugi smo u povlačenju sredstava iz Europske unije kada govorimo o gradnji škola. Imamo više od 50 projekata, a logično dobar dio toga odvija je na području grada Čazme. Tako ćemo na području Grada Čazme uložiti više od 20 milijuna kuna u četiri školska objekta. Od onih najvećih to je matična škola, školsko-sportska dvorana pa do područne škole u Dapcima. Kada govorimo o ovoj područnoj školi, ona počinje s obnovom u 2021. godini, ugovor je potpisan i očekujemo da se škola pretvori u moderan školski objekt za 21. stoljeće. Ovdje ide kompletna rekonstrukcija, ja bih rekao od temelja do krova, ali iskoristit ćemo i one prostore koji više nisu bili u namjeri da se pretvore u školski prostor – naglasio je župan Damir Bajs.

RAZGOVOR S GRADONAČELNIKOM VUKOVARA Unatoč svim izazovima i problemima završili smo 2020. s rekordnim brojem zaposlenih

Dodao je i kako će i ovu školu kao i sve ostale koje su već prošle energetsku obnovu Bjelovarsko-bilogorska županija opremiti novim namještajem i opremom.