Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
PRORAČUN 6 POSTO VEĆI OD LANJSKOG

Počinje gradnja novog vrtića, nastavak radova na aglomeraciji, “Forest ride”...

1/2
Foto: Grad Zaprešić
Najveći dio novca planiran je za osnovnoškolsko obrazovanje, oko 39 milijuna kuna

Proračun Grada Zaprešića za 2021. godinu, ukupni prihodi i primici, iznosi 204,788.660 kuna, što je 11,6 milijuna ili šest posto više u odnosu na prvi plan proračuna za prošlu godinu. Kako je pojasnio gradonačelnik Željko Turk, na rashodovnoj strani naglasak je stavljen na ulaganje u predškolski odgoj i obrazovanje.

PALJENJE BADNJAKA NA VIRU “Uspjeli smo sačuvati svako radno mjesto”

Aglomeracija Zaprešić

Kreće, naime, gradnja novog dječjeg vrtića u Zaprešiću, a stvaraju se i preduvjeti u projekcijama proračuna za gradnju dječjeg vrtića u Jablanovcu. Planira se završiti gradnja i nabaviti oprema za školsku sportsku dvoranu u sklopu Osnovne škole Antuna Augustinčića, vrijedna više od 25 milijuna kuna. – Najveći dio sredstava planiran je za osnovnoškolsko obrazovanje, gotovo 39 milijuna kuna, i za predškolski odgoj i obrazovanje preko 31 milijun kuna, od čega je 24 milijuna kuna predviđeno samo za osnovni program vrtića, kako gradskih, tako i privatnih. U proračun je uvršten i projekt gradnje novog objekta dječjeg vrtića u Ulici K. Š. Gjalskog na sjeveru grada, a za koji je već spremna projektna dokumentacija. Novi prostorni kapaciteti omogućit će preseljenje četiriju skupina djece koje su trenutačno smještene u područnom objektu Dječjeg vrtića Maslačak na Trgu mladosti, čime će se osigurati veći obuhvat djece i povećanje kvalitete odgojno-obrazovnih programa – najavljuju u Gradu. Početak gradnje očekuje se u prvoj polovici godine. – Među ostalim infrastrukturno važnim kapitalnim projektima zasigurno je nastavak u započete provedbe projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Zaprešić, koji je od posebne važnosti u ruralnim naseljima u kojima će problem neizgrađene kanalizacije napokon postati prošlost – napominju u Gradu.

Sanacija odlagališta

Gradit će se biciklističko-pješačka staza “Forest ride” do naselja Pojatno predračunske vrijednosti preko 8,5 milijuna kuna, koja je financirana od EU i Ministarstva regionalnog razvoja s 85 posto. Osigurana su i sredstva za nastavak uređenja šetnice uz potok Lužnica.

RAZGOVOR S GRADONAČELNIKOM VUKOVARA Unatoč svim izazovima i problemima završili smo 2020. s rekordnim brojem zaposlenih

Znatna sredstva osigurana su za nastavak započete sanacije odlagališta otpada u Zaprešiću. Projekcijsko razdoblje od 2021. do 2023. godina obilježit će kapitalna ulaganja u prometnice i nogostupe - Juračka ulica u Zaprešiću, Ulica Marinka Bašića u Jablanovcu, završetak prometnice u Novim dvorima... Rekonstruirat će se i Trg žrtava fašizma u Zaprešiću. U 2022. i 2023. godini naglasak je stavljen na ulaganja u gradske objekte. Plan je započeti s rekonstrukcijom zgrade dvorca u sklopu Novih dvora, zatim s gradnjom društvenog doma u Jablanovcu te s energetskom obnovom zgrade suda na Trgu žrtava fašizma. U planu je i gradnja Istočne gradske avenije, spojne ceste Pavla Lončara-Ante Starčevića i spojne ceste P. Devčića - Ruševje te spojne ceste Jure Novoselca-Obrubići.