Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
OTPREMLJENA I 4 KONTEJNERA

Prikupili 16 tona pomoći stradalima u potresu

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Županija je pružila i privremeni smještaj stradalima, kaže S. Bošnjaković

Oko 350 stanovnika potresom razorene Sisačko-moslavačke županije smješteno je ili udomljeno na području Brodsko posavske županije, istaknuto je na sjednici županijskog Stožera civilne zaštite.

UGRAĐUJE 4260 RASVJETNIH TIJELA Rasvjetu nove bolnice radi lokalna tvrtka

U petak su na sisačko-moslavačko područje odvezena četiri kontejnera, no to je samo jedan oblik pomoći koji su stanovnici Brodsko-posavske županije pružili stradalima u potresu. Vatrogasci i pripadnici HGSS-a odmah su se uputili na pogođeno područje, a građani, udruge i obrtnici angažirali u prikupljanju pomoći.

– Sedmero štićenika iz sedam udomiteljskih obitelji smješteno je u udomiteljske obitelji na području naše županije. I brodski Dom za stare i nemoćne iskazao je spremnost prihvatiti sedam osoba, no za sada za tim nije iskazana potreba jer su ljudi iz uništenih domova smješteni uglavnom u ustanove koje su bliže Sisku, Petrinji i Glini – kazao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.

Odlukom Stožera od 31. prosinca 2020. u naselju Bjeliš tri su skladišta stavljena na raspolaganje za prihvat humanitarne pomoći te njezino razvrstavanje i otpremu na potresom pogođeno područje. Prema riječima Mirjane Matanović, ravnateljice brodskog Crvenog križa, u proteklih desetak dana na Bjelišu je prikupljeno 16 tona razne vrste pomoći, od čega se 80 posto odnosi na hranu i higijenske potrepštine.

PODIZANJE KVALITETE I STANDARDA Škola u Dapcima obnavlja se u sklopu europskog projekta energetske obnove

Na poslovima prihvata humanitarne pomoći  bilo je angažirano 170 ljudi, od toga 155 volontera.