Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
U Istri velika humanitarna akcija ‘Zajedno protiv korone’ za medicinare i građane

Hrana i higijenske potrepštine i onima koji su ostali bez posla

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Oprema koja će se nabaviti dobivenim sredstvima: zaštitna odijela, zaštitne maske i viziri, jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštita za cipele, dezinfekcijsko sredstvo i druga potrebna potrošna oprema

Društvo Crvenog križa Istarske županije pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja donacija – financijskih sredstava potrebnih za nabavu zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage na području Istarske županije.

Županijska Javna ustanova provodi projekt EU pod nazivom ‘Suradnjom i znanjem do snažne EU regije’ Potpora javnom sektoru s ciljem ravnomjernog održivog razvoja Istre

Prikupljenim financijskim sredstvima kupit će se potrebna medicinska zaštitna oprema za sve službe koje se nalaze na prvoj crti u borbi s koronavirusom, od doktora, medicinskih sestara, tehničara i drugog bolničkog osoblja, policajaca, vatrogasnih službi, dobrovoljnih vatrogasaca do volontera svih istarskih društava Crvenog križa.

Pomoć najugroženijima

Humanitarna pomoć podijelit će se ovisno o prikupljenim sredstvima i potrebama zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija: Općoj bolnici Pula, Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Prim. dr. Martin Horvat“, Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije te istarskim domovima zdravlja, kao i operativnim snagama u sustavu Civilne zaštite Istarske županije: Društvu Crvenog križa Istarske županije i gradskim društvima Crvenog križa Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj; PU istarskoj, Vatrogasnoj zajednici Istarske županije te Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanici Pula.

humanitarna akcija Dijele alkohol za dezinfekciju ruku

Oprema koja je potrebna i nužna za sigurno djelovanje svih djelatnika zdravstvenih ustanova i ostalih operativnih snaga, a koja će se ovim sredstvima nabaviti, je sljedeća: zaštitna odijela, zaštitne maske i viziri, jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštita za cipele, dezinfekcijska sredstva i druga potrebna potrošna oprema.

Nadalje, sredstva će se iskoristiti i za nabavu hrane i higijenskih potrepština za humanitarne pakete namijenjene građanima pogođenima situacijom s koronavirusom, one najugroženije obitelji, starije osobe, kao i sve koji su ostali bez prihoda.

Zajedno možemo puno učiniti

Ovo je prilika da se cijela Istra uključi, svaka pa i najmanja donacija je dobrodošla. Zajedno možemo učiniti mnogo.

Županija i svi gradovi kupuju zaštitni materijal za bolnice i nude dodatne mjere za rasterećenje gospodarstva Za šest ustanova kupuju materijal vrijedan dva milijuna kuna

Sredstva za ovu humanitarnu akciju mogu se donirati na poseban broj žiro-računa: IBAN HR3824070001500008436 OTP banka

Svrha uplate – „Za humanitarnu akciju ZAJEDNO PROTIV KORONE“

Za uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) code: OTPVHR2