Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split u minusu

Opet gorjelo u Žrnovnici, vatrogasci se borili s udarima bure od 120 km na sat

Požar Žrnovnica
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Vjetar stvara iznimno velike poteškoće u pomorskom prometu. U petak katamarani ne plove, a tijekom jutra uspostavljene su najznačajnije trajektne linije koje su bile u prekidu

Split se probudio s temperaturom od minus tri stupnja Celzijeva i buri koja je na momente imala orkanske udare. Najdramatičnije je bilo u četvrtak oko 20 sati kada je u Žrnovnici opet buknuo požar koji je prijetio da bi se, nošen jakim vjetrom, mogao vrlo brzo razbuktati.

Međutim, munjevitom akcijom vatrogasaca, unatoč vjetru koji je imao udare i od 120 kilometra na sat, požar je ugašen u roku od pola sata, a opožareno je samo 100 metara kvadratnih niskog raslinja i makije. Najviše posla vatrogasci su imali s uklanjanjem stabala koje je bura slomila. U Slavonskoj ulici u Splitu stablo je blokiralo ulaz u zgrdu, a u Šibenskoj je palo na vozilo.

Vjetar stvara iznimno velike poteškoće u pomorskom prometu. U petak katamarani ne plove, a tijekom jutra uspostavljene su najznačajnije trajektne linije koje su bile u prekidu. Međutim, nisu isplovili trajekti na relacijama Vis-Split, Drvenik Veli-Drvenik Mali -Seget Donji -Trogir, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj.

Prognostičari tvrde da će subota biti još hladnija.