Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Veselo i opušteno

Opojni mirisi slasnih dagnji i primorska pjesma u Jadranovu

Dagnjada
Foto: Grad Crikvenica
Svaki će natjecateljski kotlić ponuditi pravu primorsku priču, a neke će ipak biti mrvicu bolje pa će zaslužiti da ih se proglasi najboljima

Već je nekoliko godina zaredom početak kolovoza rezerviran za jedno opušteno zabavno-gastronomsko događanje u Jadranovu. Ime mu je Dagnjada, a održat će se u subotu, 5. kolovoza.

Veselo i opušteno društvo, opojni mirisi slasnih dagnji i primorska pjesma na najljepšoj prirodnoj pozornici – uz samo more – najkraće opisuju Dagnjadu. Atmosferu će zagrijati sportsko-rekreativno događanje - Plivački maraton "1000 metara Svetoga Jakova", koji kreće u 16 sati.

Živahno i dinamično će u malome primorskom mjestu biti od poslijepodneva pa do kasno u noć. Tridesetak vrijednih i raznovrsnih natjecateljskih ekipa kuhara amatera počet će svoje gastro putovanje oko 17,30 sati, a okupit će se u uvali Grabrova.

Kuhat će se ukusne svježe dagnje, a ekipe će se i ove godine potruditi da pogode pravu kombinaciju namirnica i začina, kako bi okusi i mirisi bili još intenzivniji, a posjetitelji zadovoljni. Svaki će natjecateljski kotlić ponuditi pravu primorsku priču, a neke će ipak biti mrvicu bolje pa će zaslužiti da ih se proglasi najboljima.

Naravno, neće nedostajati ni odlične glazbe i plesa. Za zagrijavanje biti zadužen tamburaški sastav "Baruffa", a nakon 22 h kreće poslastica za ljubitelje klapske glazbe, jer počet će nastup klape 'Kontra', izvijestili su iz Grada Crikvenice.