Izbornik
Naslovnica Gradovi Imotski
Grad Imotski uspješno aplicirao dva projekta

Oprema se dječji vrtić i uređuju javne površine

Foto: Imotski
– S ponosom ističemo da oba odobrena projekta pridonose stvaranju preduvjeta održivog razvoja u pograničnom području, podižu kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva navedenih područja – poručili su iz Grada Imotskog

Gradu Imotskom odobrena su financijska sredstva za provedbu Programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i 
Bosne i Hercegovine. Javni poziv objavilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a Grad Imotski uspješno je aplicirao dva projekta.

Jedan se odnosi na prekograničnu suradnju sa Srednjom školom Antuna Branka Šimića Grude, za koji su odobrena sredstva u iznosu od 170.000 kuna. Namijenjena su opremanju Dječjeg vrtića Imotski te zamjeni namještaja u srednjoj školi u Grudama. 

Drugi projekt odnosi se na prekograničnu suradnju s općinom Posušje, slijedom kojeg su odobrena sredstva u iznosu od 160.000 kuna koja će u sklopu provedbe projekta biti utrošena na uređivanje javnih površina Grada Imotskog i Općine Posušje. U Imotskom, prije svega, planiraju uređenje glavnog gradskog trga.

– S ponosom ističemo da oba odobrena projekta pridonose stvaranju preduvjeta održivog razvoja u pograničnom području, podižu kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva navedenih područja. Veselimo se daljnjoj suradnji te svim novim mogućnostima usmjerenima na poboljšanje prekogranične suradnje – poručili su iz Grada Imotskog.

Prekograničnom suradnjom s Gradom Imotskim iznimno su  zadovoljni i u bosanskohercegovačkim općinama. Iz Općine Posušje izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te su istaknuli kako su ovo dobri temelji za njen nastavak. Naime, ovo nije jedini primjer dobre prakse kada je riječ o suradnji Posušja i Imotskog.

U tijeku je natječaj za izradu glavnog projekta za izgradnju pročistača vode na Senjakovini,  koji se također izvodi putem prekogranične suradnje, a od čega će, kada se cjelokupan projekt završi, koristi imati žitelji obje općine.