Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
projekt EU „Grad ZA djecu“

Opremljene senzorne sobe u vrtićima "Pčelica" i "Palčica" vrijedne 150.000 kuna

1/7
Foto: Grad Dubrovnik
Europskim sredstvima u sklopu ovog projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti...

U sklopu projekta EU „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ u dječjim vrtićima „Pčelica“ i „Palčica“ opremljene su senzorne sobe.

Provode se mjere Grada Dubrovnika za prevladavanje krize Za građane više od 17 milijuna, a za gospodarstvenike 28 milijuna kuna

Nabavljena oprema ukupno je vrijedna 150 tisuća kuna, a financirala ju je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Senzorne sobe služe za poboljšanje kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i edukaciju njihovih obitelji, priopćili su iz Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, projekt “Grad ZA djecu“ ukupne vrijednosti 14,080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Europskim sredstvima u sklopu navedenog projekta uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa te se financiraju i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

iz fondova eu Završena energetska obnova OŠ Ivana Gundulića

Nabavljena je i oprema za uređenje igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Pile u vrijednosti od 270 tisuća kuna, kao i informatička oprema za Dječji vrtić "Pčelica" u Novoj Mokošici – videonadzor, prijenosno računalo i projektor te 220 tisuća kuna vrijedna oprema za provođenje sportskog programa u dječjim vrtićima „Pile“, „Ciciban“ i „Palčica“.