Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Od 13. do 22. rujna održavaju se 54. Vinkovačke jeseni

Organizacijski odbor izabrao – slogan Vinkovačkih jeseni je ‘Tri nam drage riječi’

Vinkovačke jeseni
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Folklorne večeri održat će se od 13. do 18. rujna, Dječje Vinkovačke jeseni 14. i 15. rujna, svečano otvaranje bit će upriličeno 20. rujna, Državna smotra hrvatskog izvornog folklora 21. i 22. rujna, a svečani mimohod 22. rujna

U proteklom desetljeću Vinkovačke jeseni postale su prepoznatljive kao najposjećenija manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj. Stoga i ne čudi što su organizatori ove manifestacije već u siječnju počeli naveliko pripremati program idućih, 54. Vinkovačkih jeseni. Kako najavljuju članovi Organizacijskog odbora manifestacije, ovogodišnje Vinkovačke jeseni održavaju se od 13. do 22. rujna u znaku šokačkog kola i uz slogan „Tri nam drage riječi“.

Županijska i gradske Turističke zajednice dobile su nove logotipe Turističkom prepoznatljivošću do još boljih rezultata Hologrami dvojice banova i nobelovca pričaju s turistima

– Želimo da i ova godina bude barem kao prošla kada je riječ o Vinkovačkim jesenima, ali trudimo se dodatno podići ljestvicu te stoga očekujemo kako će ovogodišnje jeseni biti najbolje i najposjećenije. Mislim da je pravi trenutak da krenemo s organizacijom i pripremimo se najbolje što možemo – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

Članovi Organizacijskog odbora jednoglasno su prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je pojasnila kako se iza slogana „Tri nam drage riječi“, kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

Vinkovačke jeseni Nikad bogatiji program Vinkovačkih jeseni, očekuje se oko 150.000 posjetitelja Na svečanom mimohodu oko 4500 sudionika, 30 zaprega...

– Želja mi je da ovogodišnja svečanost otvorenja pršti vedrinom i da posjetiteljima pokažemo sve folklorno bogatstvo koje Slavonci, Srijemci i Baranjci baštine, rekla je Cvenić. Dodala je i kako uvijek traži put kako povezati sve dijelove strukture scenarija, kao i da je ono što će se prikazati ove godine spremno još od 40. Vinkovačkih jeseni, ali je stjecajem okolnosti odgađano sve do ove godine. Istaknula je kako je išla putem osnutka, razvoja i označavanja Vinkovačkih jeseni i njihova značaja za ovaj kraj.

Prema najavama organizatora poznati su i datumi središnjih manifestacija pa će se tako Folklorne večeri održati od 13. do 18. rujna, Dječje Vinkovačke jeseni 14. i 15. rujna, svečano otvaranje bit će upriličeno 20. rujna, Državna smotra hrvatskog izvornog folklora 21. i 22. rujna, a svečani mimohod 22. rujna.

Vinkovačke jeseni Spektakl od 14. do 16. rujna Na otvorenju Vinkovačkih jeseni sedam istina o problemima Šokaca i Šokica u 19. st.

Glavni tajnik ZAKUD-a Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković kazao je kako će program biti usmjeren u jednu tematsku priču kao što se to uvijek i radi na ovoj manifestaciji. Unatrag nekoliko godina u organizaciji Vinkovačkih jeseni sudjeluje i direktorica vinkovačkih Novosti Mirjam Jukić, a od tada se krenulo i s reorganizacijom i novim pristupom Vinkovačkim jesenima što je donijelo novu kvalitetu, ali i osjetno veću posjećenost.

– Tijekom deset dana Jeseni posjeti do 150 tisuća ljudi prema čemu smo sada definitivno među top tri manifestacije u Hrvatskoj. Grad je ponovno pripremio značajan program folklornoga dijela, a mi se bavimo organizacijom popratnih zabavnih sadržaja i sada već afirmiranog izlagačkog dijela. Naš Slavonski sokak postao je premalen i morat ćemo napraviti iskorak u tom smislu – rekla je Jukić.

Vinkovačke jeseni Započele pripreme 53. Vinkovačke jeseni održat će se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine'