Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turističkom prepoznatljivošću do još boljih rezultata

Hologrami dvojice banova i nobelovca pričaju s turistima

Županijska i gradske Turističke zajednice dobile su nove logotipe
1/5
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vukovarsko-srijemska županija turistički slogan: ‘Srijem i Slavonija protkani zlatom’

Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije izradila je svoj novi logotip kao i logotipove TZ-ova gradova Vukovar, Vinkovci, Ilok i Županja te Općine Nijemci. Direktorica županijskog TZ-a Rujana Bušić Srpak objasnila je kako dosad logotipovi pojedinih gradskih turističkih zajednica u županiji nisu imali zajedničkih elemenata kao i da je jedan od razloga njihove promjene bila prepoznatljivost cijele županije.

Djeca i župan isprobali su kako rade mobilni uređaji Zaživio županijski projekt “Virtualna stvarnost u Bibliobusu” VR naočale na oči i uđete u svijet Ružičke, rimskih careva iz Cibale

Prepoznatljiva destinacija

– Sada smo sve to uskladili. Dominira zlatna boja pri čemu svaki od TZ-a ima svoj prepoznatljivi simbol kojih ih predstavlja i po kome su prepoznatljivi. Tako je u logu TZ-a Vukovar vučedolska čizmica, TZ-a Vinkovci kolo koje simbolizira Vinkovačke jeseni, TZ-a Županja šokački šešir, TZ-a Ilok čaša i TZ-a Općine Nijemci ptice – objasnila je Bušić Srpak.

Dodala je i kako se novim vizualnim identitetom županija pozicionira kao jedinstvena, cjelovita i prepoznatljiva turistička destinacija pod imenom “Srijem i Slavonija”. Izrađen je i novi turistički slogan županije, koji od sada glasi “Srijem i Slavonija protkani zlatom”. U sklopu projekta Virtualni i kulturni turizam – ViCTour izrađeni su i hologrami nobelovca Lavoslava Ružičke, banova Josipa Šokčevića i Nikole Iločkog. Ti hologrami postavljeni su u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke. Gradskom muzeju Vinkovci i Kuriji Brnjaković u Iloku.

Srijemski doručak u Zagrebu Srijemski doručak predstavljen i u Zagrebu Nigerijki Boromise svidio 
se kulen i pečena kobasica s flekicama

– To su povijesne osobe koje su doprinijele prepoznatljivosti Vukovara, Vinkovaca i Iloka. Turisti do sada za posjeta tim ustanovama nisu mogli saznati dovoljno o tim istaknutim osobama. Sada će moći saznati više o životu tih osoba. Hologramski te osobe govore o sebi, svojim gradovima kao i dostignućima koja su postigle. Ovo je jedinstven sadržaj u ovom dijelu Hrvatske – rekla je Bušić Srpak.

Posjeti brojnih školaraca

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić kazao je kako je hologramski prikaz osoba koje su rođene ili su u nekom dijelu života živjele na prostoru VSŽ-a predstavlja jedinstvenu turističku ponuda kakve nema u Hrvatskoj.

Vlado Ferbežar iz Otoka istaknuo je kako se, osim uzgajanja svinja, mora brinuti o puno drugih stvari u ponudi već od iduće sezone Slavonski poljoprivrednici i istarski hotelijeri dogovaraju suradnju

– Školarci već sada u velikom broju obilaze ove lokacije, a vjerujemo kako će za interes ovim zanimljivim projekcijama, kojima je cilj putem suvremenih tehnologija oživjeti duh prošlih vremena, iskazati i odrasli – rekao je Galić.

Novi vizualni identitet i hologrami povijesnih osoba izrađeni su u sklopu turističkog projekta ViCTour, koji je sufinanciran sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014. – 2020. Vrijednost projekta je 920.000 eura, od čega je VSŽ, kao njegov nositelj, sudjelovao s 280.000 eura.

Poljoprivreda Razgovor sa županom Božom Galićem Više je ulaganja u županiji, a manje nezaposlenih Svečano je proslavljen dan Vukovarsko-srijemske županije u Iloku U Iloku obilježen Dan županije i 25 godina od njezina ustrojstva 'Želimo spriječiti odlazak mladih, ali i vratiti one koji su otišli'