Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Grad po mjeri studenata

Osijek dobio najsuvremeniji studentski paviljon u Hrvatskoj

1/3
Foto: Osijek
Paviljon ima 796 mjesta u 404 sobe, od kojih je 10 za osobe s invaliditetom, zatim učionice, čajne kuhinje, fitness-dvoranu, praonicu i sušionicu rublja te 147 parkirnih mjesta za automobile, a zgrada je gotovo potpuno energetski samoodrživa

Osijek je dobio najveći i najsuvremeniji studentski paviljon u Hrvatskoj, neto površine više od 15.000 četvornih metara, koji će studentima osigurati smještaj visoke kvalitete prema europskim standardima. U novi dom studenti su se počeli useljavati 1. ožujka.

– Osijek ovime potvrđuje da je grad po mjeri studenata. Studentima osigurava jednu od najvećih stipendija u Hrvatskoj. Preko Zaklade Srce grada Osijeka student može ostvariti stipendiju od 18 tisuća kuna godišnje. Gradsku stipendiju od 12 tisuća kuna godišnje prima 52 osječkih studenata. Subvencioniramo i kamate za studentske kredite. Sufinanciramo javni prijevoz studenata. Činimo sve kako bi studenti došli u Osijek i dobili najbolje moguće obrazovanje, nastavili raditi u Osijeku, zasnovali obitelj i ostali živjeti u gradu – istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić.

Riječ je inače o projektu “Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša novog studentskog paviljona” vrijednom gotovo 196 milijuna kuna, od čega je 174 milijuna kuna iz EU.

Paviljon ima 796 mjesta u 404 sobe, od kojih je 10 za osobe s invaliditetom, zatim učionice, čajne kuhinje, fitness-dvoranu, praonicu i sušionicu rublja te 147 parkirnih mjesta za automobile. Zgrada je gotovo potpuno energetski samoodrživa.