Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Osijek dobio i svoj drugi javni teren, ovaj put sa zemljanom podlogom

Osijek je jedini hrvatski grad koji ima javne teniske terene

Foto: Osijek
– Djeci ćemo ovim terenom dati priliku da se bave sportom, nadam se da će se zaljubiti u tenis kao i ja – kazala je inicijatorica ideje, tenisačica Donna Vekić

Nakon prvog javnog teniskog terena u Drinskoj ulici s travnatom podlogom, Osijek je dobio i drugi, ovaj put sa zemljanom podlogom. Smješten je na Jugu II, uz Osnovnu školu Grigor Vitez, na raspolaganju je svima, i to besplatno. Izgradnju terena inicirala je tenisačica Donna Vekić, a projekt vrijedan nešto više od 430.000 kuna realiziran je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ističe kako je najveća vrijednost terena što će biti besplatan za građane Osijeka, prvenstveno za djecu i mlade.

– Ovo je jedinstven primjer u svijetu i siguran sam da ćemo i dalje nastaviti razvijati ovu hvalevrijednu priču. Grad ju je podupro s 
200.000 kuna. Prvi teniski teren na Bosutskom stalno je popunjen, a sigurno će biti i ovaj na Jugu II. Cilj je da se što više mladih bavi sportom, a bude li sreće, možda dobijemo i novu Donnu Vekić – poručio je gradonačelnik.

Dodao je kako Osijek kontinuirano ulaže u sport i sportsku infrastrukturu te da je jedini veliki grad u Hrvatskoj koji stipendira darovite mlade sportaše 5. i 6. kategorije.

– Djeci ćemo ovim terenom dati priliku da se bave sportom, nadam se da će se zaljubiti u tenis kao i ja – kazala je, pak, Donna Vekić.

Dožupan Josip Miletić istaknuo je da će Osječko-baranjska županija 2024. biti Europska regija sporta, “što će pridonijeti dodatnom razvoju sportske infrastrukture, ali i poticanju mladih na bavljenje sportom”. Osijek je, inače, jedini hrvatski grad koji ima javne teniske terene i građani ih, osobito djeca i mladi, mogu besplatno koristiti.