Izbornik
Naslovnica Gradovi Bakar 49 pregleda
Rekonstrukcija 'Pomorske bitke'

Osjetite duh slavne prošlosti u Bakru i uživajte u koncertu Ivana Zaka

Pomorska bitka u Bakru
Foto: Grad Bakar
'Pomorska bitka' rekonstrukcija je povijesnog pomorskog napada na Grad Bakar, kada su Mlečani daleke 1616. godine po posljednji puta pokušali osvojiti Grad napadom s mora

U sklopu cjelodnevnog programa proslave Dana Grada Bakra u subotu, 15. srpnja održat će se Mimohod povijesnih postrojbi HV i ostalih sudionika s početkom u 21,15 sati i 'Pomorska bitka' u bakarskom zaljevu s početkom u 22,30 sati.

'Pomorska bitka' rekonstrukcija je povijesnog pomorskog napada na Grad Bakar, kada su Mlečani daleke 1616. godine po posljednji puta pokušali osvojiti Grad Bakar napadom sa mora. Ove godine obilježava se 400 godišnjice te povijesne bitke.

U samoj rekonstrukciji sudjeluju tri stara jedrenjaka opremljena pirotehničkim sredstvima te predstavnici čak 25 povijesnih postrojbi hrvatske vojske u svojstvu branitelja grada. Uz pucnjeve pirotehničkih sredstava s jedrenjaka te kubura i topova s obale, originalnost doživljaja prave pomorske bitke sigurno je zajamčena, a cijeli događaj završava veličanstvenim vatrometom.

Tijekom cijelog dana bit će još zanimljivih događanja, a nakon Pomorske bitke, atmosferu će podići poznati pjevač Ivan Zak koji će održati koncert.

Cjelodnevni program:
08:00 – Pohod na Risnjak u organizaciji PD „Bakar“ 
17:00 – Margaretin sajam
21:00 – Polaganje vijenca na Spomenika Domovinskom ratu
21:15 - Mimohod povijesnih postrojbi HV i ostalih sudionika
21:30 – Svečano postrojavanje povijesnih HV na Žalu ribara
22:00 – Party na Bukovu
22:30 – Pomorska bitka i vatromet
23:00 – Koncert: Ivan Zak i Grupa Point

Iz gradske uprave napominju da se cesta kroz Bakar zatvara u 18 sati, a parking za sve posjetitelje je osiguran na platou bivše Koksare.