Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
REKONSTRUKCIJA POSTOJEĆEG OBJEKTA

Osmoljetka na Brdima uskoro u novom ruhu s novim sadržajima

Rekonstrukcija Osnovne škole Brda
1/3
Foto: Grad Split
Predviđeno trajanje radova je ukupno četiri mjeseca kroz dvije faze, a koje predviđaju kraće prekide

Zahuktavaju se građevinski radovi na obnovi i adaptaciji Osnovne škole “Brda”. Gradilište je ograđeno, a bageri, kamioni i radnici već udaraju radni ritam.

Vrijednost 62 milijuna kuna Do kraja 2020. u Splitu više od 15.000 novih svjetiljki javne rasvjete

Rekonstrukcija postojećeg objekta osmoljetke rezultirati će cijelim nizom novih sadržaja: od multimedijalnog centra, nove pješačke rampe i dizala za učenike s invaliditetom, do uređenog parkirališta, novog sanitarnog čvora, posve uređenog potkrovlja škole gdje će u novome ruhu djelovati knjižnica, arhiva, kabineti i uredi, javlja Grad Split.

Za izvođača izabrana je tvrtka „Deltron“, a ukupna vrijednost zahvata je 4,2 milijuna kuna s PDV-om. Zadovoljstvo početkom radova ne krije ni ravnateljica škole Katarina Zelić. Svi radovi i zahvati, kaže ravnateljica, trebali bi biti okončani do 1. rujna.

-Ovo je doista prava renesansa za našu školu, jer ćemo, među ostalim, dobiti uređeno potkrovlje koje će postati toplo i ugodno mjesto stjecanja znanja. Dugo smo čekali i konačno-dočekali - ponosno će ravnateljica Zelić.

Donacija KBC Split dobio Centar za medicinu spavanja za djecu

Predviđeno trajanje radova je ukupno četiri mjeseca kroz dvije faze, a koje predviđaju kraće prekide.

Prva faza sastoji se od radove koji se mogu odvijati za vrijeme nastave i odnose se na radove istočnog dijela škole i kata koji se može izolirati od potrebe ulaska djelatnika i učenika škole.

Druga faza zahvata predviđa ugradnju dizala te radove na pješačkoj rampi i parkiralištu sa zapadne strane škole koji će se raditi za vrijeme nenastavnog dijela školske godine.  

Najbolje od turizma Županija partner sajma GAST u Splitu

Ovom prigodom skrećemo pažnju obližnjim stanarima da strogo poštuju postavljenu ogradu gradilišta sa sjeverne strane škole i igrališta (iz pravca Mostarske ulice), kako bismo izbjegli nezgode, a s radošću i zadovoljstvom dočekali dovršetak radova i na ovoj školi.