Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 249 pregleda
neovisni od dnevne politike

Osnovana građanska inicijativa 'Volim Vinkovce'

Vinkovci
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
U našoj grupi građana strogo su zabranjene ustaše i partizani, četnici i fašisti, nacisti i neonacisti te sve druge skupine koje promiču nasilje ili nas vraćaju u prošlost, poručuju iz građanske inicijative

Pod nazivom 'Volim Vinkovce' pokrenuta je neovisna vinkovačka građanska inicijativa koja će, kako se navodi, biti neovisna od bilo koje dnevne politike i koja se neće vezati ili svrstavati prema bilo kojoj političkoj stranci koja djeluje u Vinkovcima i Hrvatskoj. Idejni začetnici ove inicijative su neovisni vijećnici u Gradskom vijeću Vinkovaca Damir Jakšić i Josip Krajinović koji najavljuju kako će političke stranke koje budu uvažavali zahtjeve inicijative imati njihovu potporu.

Ivan Bosančić Radna godina u Vinkovcima U 2018. ulaze s projektima vrijednim 350 milijuna kuna

 - U našu grupu građana dobrodošli su svi građani Vinkovaca koji su stranački neopredijeljeni i koji vole Vinkovce. Svako članstvo u bilo kojoj političkoj stranci spriječit će pristupanje našoj grupi građana. U našoj grupi građana strogo su zabranjene ustaše i partizani, četnici i fašisti, nacisti i neonacisti te sve druge skupine koje promiču nasilje ili nas vraćaju u prošlost. Naša grupa građana okrenuta je budućnosti Vinkovaca, u našu grupu građana dobro došli su i desni i lijevi i srednji i napredni, ne želimo gledati na nacionalnost niti na vjeru. Dobro došli su svi oni koji vole svoj grad - navodi se Facebook stranici inicijative.    

Dalje navode i kako žele kroz svoje djelovanje promijeniti način razmišljanja Vinkovčana, odnos Zagreba prema Vinkovcima kao i odnos svih drugih gradova i građana u Hrvatskoj prema Vinkovcima.

Nova vozila u Vukovarsko-srijemskoj županiji Završetak projekta Nova vozila za Crveni križ, HGSS, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar