Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 97 pregleda
Predstavlja se više od 150 izlagača i predavača

Otvoren 21. Sajam zdravlja u Vinkovcima

Sajam zdravlja u Vinkovcima
Foto: Branimir Bradarić
Sajam traje do nedjelje, a najavljeno je održavanje stotinjak stručnih predavanja, niza radionica, panela i rasprava o svim vidovima očuvana i unaprjeđenja zdravlja

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac otvorila je danas u Vinkovcima 21. Sajam zdravlja koji ove godine okuplja više od 150 izlagača i stručnih predavača.

- Prije nekoliko dana u Vinkovcima su potpisani ugovori o ulaganjima u domove zdravlja u Vinkovcima, Vukovaru i Županji, a uskoro će biti potpisan i ugovor o nastavku ulaganja u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima. Što se tiče zdravlja i sektora zdravstva kroz EU fondove u velikim iznosima financiramo sve ono što znači unaprjeđenje zdravog života i primarne zdravstvene zaštite - rekla je Žalac.

Središnja tema ovogodišnjeg Sajma je 'Ulaganje u rani razvoj djece kroz intersektorsku suradnju' s kojom, kako je rekla nacionalna koordinatorica Hrvatske mreže zdravih gradova Selma Šogorić se žele povezati sve ključne dionike na svim razinama iz područja zdravstva, socijalne skrbi, znanosti i obrazovanja, zapošljavanja, sporta i rekreacije, nevladinog sektora, uprave, tehničku struku, uključivo urbaniste i arhitekte, medije i druge.

Zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Ivan Bosančić istakao je da zdravlje predstavlja najveću vrijednost svakog pojedinca. Najavio je kako će Vinkovci i u budućnosti nastaviti ulagati u obrazovanje i zdravlje.

21. Sajam zdravlja u Vinkovcima, kojega će posjetitelji moći posjetiti do nedjelje, održava se u Dvorani Barun Trenk. Tijekom Sajma najavljeno je održavanje stotinjak stručnih predavanja, niza radionica, panela i rasprava o svim vidovima očuvana i unaprjeđenja zdravlja.