Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
RAZLIČAK

Otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića Sisak Stari

Sisak: Otvoren novi vrtićki objekat Sisak Stari s povećanim kapacitetom djece
1/11
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Ovime se lista čekanja za vrtić u Sisku smanjuje, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazuje kako će uskoro i za svu djecu biti mjesta

Sisački Dječji vrtić Sisak Stari je u svom objektu Različak dobio novoizgrađeni prostor za jednu jasličku skupinu te dvoranu koja do sada u tom objektu nije postojala. Izgradnja novih prostora, zajedno s veznim hodnikom  sa sanitarijama i garderobom, je koštala 2,1 milijun kuna od čega je 831.778 kuna stiglo iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

ZAVRŠEN IZBOR DV “Maslačak” najljepši u državi

Ovime se lista čekanja za vrtić u Sisku smanjuje, a gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kazuje kako će uskoro i za svu djecu biti mjesta.

"Ovime je  lista čekanja u Sisak Stari smanjena, posebno za jasličku skupinu. S dovršetkom novog vrtića Sunce, početkom iduće godine, očekujemo da liste čekanja više ne bude. Naparavili smo do sada maksimalno sa sredstvima koja su nam bila na raspolaganju. Grad koji ne brine o svojoj djeci ne može ni imati svoju budućnost pa nam je bilo bitno da maksimalno sva  moguća ulaganja usmjerimo u vrtiće i osnovne škole, jer kad imamo odlične uvjete u vrtićima i školama možemo biti sigurni da će nam zadovoljna djeca izrasti u sretne i zadovoljen građane“, rekla je gradonačelnica najavivši i skorašnji početak projekta obrazovnog centra u Galdovu koji će se financirati iz IPA programa Europske unije čime će biti proširen kapacitet Osnovne škole Galdovo i izgrađen vrtić na istoj lokaciji.

Veća sigurnost boravka na otvorenom Mališani dobili vrtićko igralište vrijedno 160 tisuća kuna

Što se Različka tiče, uz prostor za još jednu skupinu djece, izgrađena je i dvorana.

 „Osim što dobijamo prostor za još jednu jasličku skupinu, gdje po pedagoškom standardu ide znatno manji broj djece nego u vrtićke skupine, napokon dobijamo i dvoranu koja je bitna kad je vani loše vrijeme. Bitna djelatnost predškolskog odgoja je povećanje motoričke sposobnosti djece i ovo je ulaganje u tom smjeru", rekla je Tihana Kokanović, ravnateljica vrtića Sisak Stari u kojeg je trenutačno upisano 670 mališana, dok je na listi čekanja 50-ak djece.

U drugom sisačkom vrtiću, Sisak Novi, upisano je 630 mališana ove pedagoške godine.