Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Veća sigurnost boravka na otvorenom

Mališani dobili vrtićko igralište vrijedno 160 tisuća kuna

Foto: Vir
Tobogan, klackalice, figure za njihanje, vrtuljak, edukativne sprave za zbrajanje i oduzimanje ili slaganje simbola – neke su od devet novih sprava na raspolaganju djeci u DV-u “Smješko”

– Općina Vir potpuno je financirala projekt adaptacije dječjeg igrališta vrijedan 160.000 kuna, a Dječji vrtić “Smješko” tijekom prosinca proveo ga je u djelo. Virskim je mališanima na raspolaganju obnovljeno igralište s devet različitih sprava za igru i vježbanje.

Dubrovnik Vrtić Palčica dobio igralište na krovu!

– Sada naša djeca imaju bolje i ugodnije uvjete za dnevni boravak. Više će boraviti na svježem zraku, kao što je djeci ujedno povećana sigurnost boravka na otvorenom. Ova nam je adaptacija igrališta donijela i veću funkcionalnost objekta te bolje uvjete rada za djelatnike, a posebno zbog mogućnosti izvođenja različitih sadržaja i aktivnosti – kaže ravnateljica “Smješka” Ivana Bašić.

Slatina Radovi od 2,1 milijun kuna Renovirat će se vrtić i sagraditi igralište

– Tobogan, klackalice, figure za njihanje, vrtuljak, edukativne sprave za zbrajanje i oduzimanje ili slaganje simbola – neke su od novih sprava, a poslužit će za igru, odnosno prije svega kao pomoć za razvijanje grafomotorike, pažnje i koncentracije, koordinacije pokreta, ravnoteže te simboličke igre. Na igralištu je i sprava prilagođena djeci s teškoćama u razvoju, a postavljena je i podloga od riječnih oblutaka s vanjskim stolovima i stolcima. Projekt je izvela tvrtka Usluga iz Pakraca – ističu u virskoj lokalnoj upravi.