Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
ZADARSKA ŽUPANIJA

Antonio Vučetić na čelu Županijske skupštine

Antonio Vučetić
Foto: Vir
Sporazum o suradnji koalicija potpisali su Božidar Kalmeta i Kristijan Kapović

Viranin Antonio Vučetić novi je predsjednik Županijske skupštine Zadarske županije. Prije nego je održana konstituirajuća sjednica Skupštine na kojoj je Vučetić predložen i voljom većine izabran za predsjednika, župan Božidar Longin iz HDZ-a imao je potrebnu većinu od 21 vijećnika. HDZ-ova koalicija ranije je bila dogovorila suradnju s vijećnicima Vučetićem, Milom Stojanovom iz HNS-a i Markom Klancem iz HSLS-a – članovima Nezavisne liste Antonija Vučetića – pa se na temelju tog dogovora Vučetić predložio za predsjednika Skupštine.

Humanitarna akcija virskog UDDK-a Besplatno ljetovanje na otoku Viru za tri obitelji iz Slavonije

– Zahvaljujem na povjerenju koje mi je ukazano sa željom za uspostavljanjem dobre suradnje. Naglašavam važnost konstruktivnosti te međusobnog uvažavanja i poštivanja – bila je prva reakcija Vučetića kada se obraćao skupštinarima.

Sporazum o programskoj suradnji između koalicije HDZ-HSP-SU-NSR i DSU-HNS-HSLS na županijskoj razini potpisali su prije Božidar Kalmeta i koordinator Nezavisne liste Kristijan Kapović koji je napomenuo kako će Nezavisna lista participirati u upravljanju Zadarskom županijom razmjerno mandatima u Županijskoj skupštini. Ono što je bitno u Sporazumu o programskoj suradnji, sadržano je u suglasnosti i zalaganju na razvoju grada Zadra kao petog po veličini grada u Republici Hrvatskoj i njegovo promicanje iz županijskog u regionalni centar, potom podizanje standarda mikroregionalnih središta gradova Nina, Biograda, Paga, Benkovca, Obrovca te općine Gračac i policentrični razvoj Zadarske županije u kojemu će jedinice lokalne samouprave osigurati standard primjeren životu u 21. stoljeću.