Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Odluke Županijske skupštine Zagrebačke županije

Za sanaciju gubitaka zdravstvenih ustanova 1,6 milijuna eura

Foto: Zagrebačka županija
Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda za 2022. na sjednici je podnijelo izvješće o ukupnoj šteti na području županije koja temeljem prihvaćenih konačnih izvješća gradskih i općinskih povjerenstava iznosi 170,885.905,75 kuna

Sa 1,6 milijuna eura Zagrebačka županija sanirat će gubitke tri zdravstvene ustanove kojima je osnivač, a to su županijski Dom zdravlja i Zavod za hitnu medicinu te Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Naftalan, odlučeno je na nedavnoj sjednici Županijske skupštine. Najznačajniji uzroci gubitaka su smanjeni prihodi Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nedovoljan broj priznatih timova hitne medicine, nedostatak zdravstvenog kadra koji rezultira porastom rashoda za prekovremeni rad, porast cijene energenata, posebice goriva te lijekova i potrošnog materijala.

Povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda za 2022. na sjednici je podnijelo izvješće o ukupnoj šteti na području županije koja temeljem prihvaćenih konačnih izvješća gradskih i općinskih povjerenstava iznosi 170,885.905,75 kuna. Općinama Krašić i Žumberak Vlada je za sanaciju štete na poljoprivredi nastale zbog tuče odobrila pomoć u iznosu od 450.000 kuna, za sanaciju nerazvrstanih cesta 40.000 kn te sanaciju obiteljskih zgrada i društvene infrastrukture 397.800 kuna.

Jedna od tema sjednice bila je i izrada VIII. izmjena i dopuna prostornog plana županije u kojem će se prostorna planska rješenja uskladiti s propisima iz područja energetike vezana uz korištenje obnovljivih izvora energije i gospodarenja energetskim mineralnim sirovinama. S ciljem unapređenja turističke ponude razmotrit će se mogućnost povećanja turističkih kapaciteta.

Na dnevnom redu sjednice našao se i projekt izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane u Dugom Selu. On će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a kako bi se ispunio jedan od preduvjeta za prijavu projekta, županija će s Gradom Dugo Selo sklopiti ugovor o darovanju nekretnine na kojoj će se škola graditi. Riječ je o više od 15 tisuća kvadratnih metara procijenjene vrijednosti 399 tisuća eura.

Sadea Bećirović ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Sadea Bećirović i Dino Šimunec najbolji sportaši OBRTNIŠTVO Održan šesti Obrtnički forum Zagrebačke županije ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 'Ruža Zagrebačke županije' za najbolje u turizmu