Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
OBRTNIŠTVO

Održan šesti Obrtnički forum Zagrebačke županije

1/2
Foto: Zagrebačka županija
Bespovratne potpore poduzetnicima, natječaji EU, realizacija Regionalnog centra kompetentnosti

Novi krug bespovratnih potpora poduzetnicima Zagrebačke županije, plan objava natječaja Europske unije, realizacija Regionalnog centra kompetentnosti – bile su teme 6. Obrtničkog foruma održanog u Pučkom otvorenom učilištu u Vrbovcu, a na panelima se raspravljalo i o mjerama i uvjetima za prelazak na čistu energiju u obrtništvu, pripremi dokumentacije za EU fondove, organizaciji obrazovanja i vaučerima za usavršavanje.

– Svake godine osiguravamo bespovratne potpore poduzetnicima za nabavu opreme, sufinanciramo kamatu na poduzetničke kredite, stipendijama potičemo učenike da biraju obrtnička zanimanja, a posljednji veliki projekt je Regionalni centar kompetentnosti koji se gradi u sklopu srednjih škola u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu iz kojeg će naši učenici izlaziti spremni za tržište rada – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Europske unije Zagrebačke županije Damir Fašaić, istaknuvši kako je u ovoj godini poduzetnicima na raspolaganju milijun eura bespovratnih potpora za koje će se natječaji raspisivati početkom travnja.

Forum je u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Zagrebačke županije održan na Međunarodni dan žena pa je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar istaknuo kako na području Zagreba i županije ima oko 45 posto obrtnica. Njih tri tisuće su u Zagrebačkoj županiji.

Marija Halić, predstojnica Područne službe Zagreb HZZ-a, predstavila je potpore za 2023. godinu s posebnim naglaskom na zelenim i digitalnim poslovima, naglasivši da su obrtnici među prvima u svom djelovanju prepoznali važnost zaštite okoliša.

Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj pohvalio je suradnju grada i Udruženja obrtnika.

– Biti obrtnik nije posao, već životni poziv koji nema radno vrijeme – rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Vrbovec Zdravko Sohora. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 'Ruža Zagrebačke županije' za najbolje u turizmu U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite dodijeljeni ugovori Gotovo 637 tisuća eura za sustav civilne zaštite Zagrebačke županije ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Nagrade najboljim sportašima s invaliditetom