Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite dodijeljeni ugovori

Gotovo 637 tisuća eura za sustav civilne zaštite Zagrebačke županije

Foto: Zagrebačka županija
Za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dobilo je 13.300 eura, a ravnateljica Drinka Sopta zahvalila je županiji što svake godine uz redovna sredstva osigurava i nadstandard

U povodu obilježavanja Dana civilne zaštite župan Stjepan Kožić dodijelio je predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije ugovore u vrijednosti od 636.800 eura. Tako će sustav zaštite od požara županija na svome području financirati s 599.600 eura, a ugovor je dodijeljen županijskoj Vatrogasnoj zajednici.

– Ponosan sam da je riječ o iznosu koji niz godina kontinuirano raste. U odnosu na proteklu, vrijednost ugovora ove je godine veća za gotovo 23 tisuće eura – rekao je župan. Damir Pilčik, pročelnik područnog ureda Zagreb ravnateljstva civilne zaštite, istaknuo je kako su operativne snage pokazale visoku razinu pripravnosti i bile maksimalno uključene tijekom pandemije i potresa kako na našem području tako i nedavno u Turskoj.

– Sva sredstva uložena u vatrogastvo višestruko će se vratiti i unaprijediti naš rad – rekao je predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Slavko Povrlišek.

Za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dobilo je 13.300 eura, a ravnateljica Drinka Sopta zahvalila je županiji što svake godine uz redovna sredstva osigurava i nadstandard.

– Osim na terenu, uvelike radimo i na pomlađivanju članstva – rekao je Nikola Tot, pročelnik HGSS stanice Samobor, za čije je sufinanciranje redovite djelatnosti osigurano 16.431,25 eura. Dobivenih 7468,75 eura HGSS stanica Zagreb uložit će u edukacije, opremanje i pomlađivanje, istaknuo je pročelnik Marin Lukas. Osigurano je i 4000 eura za sufinanciranje programa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa čiji je predsjednik Vedran Vukmanović izjavio kako su velike prirodne katastrofe osvijestile potrebu potražnih pasa u sustavu civilne zaštite.

Uz župana Kožića dodjeli ugovora nazočili su i zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i pročelnica Stručne službe župana Renata Zgurić. 

Javni natječaj Zagrebačke županije Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata 80.000 eura ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za sanaciju klizišta 4,9 milijuna eura iz Fonda EU ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zagrebačka županija osigurala udrugama gotovo 300.000 eura