Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Javni natječaj Zagrebačke županije

Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata 80.000 eura

Foto: Zagrebačka županija
a pojedini program i projekt financijska potpora može iznositi najmanje 700, a najviše 11 tisuća eura

Udrugama proizašlima iz Domovinskog rata Zagrebačka županija dodijelit će na temelju javnog natječaja gotovo 80 tisuća eura za prioritetne programe i projekte na području brige za branitelje i članove njihovih obitelji. Cilj je natječaja otvorenog do 10. ožujka jačanje kapaciteta udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području Zagrebačke županije putem njihovih programa i projekata koji se odnose na socijalno i psihološko osnaživanje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima te promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Za pojedini program i projekt financijska potpora može iznositi najmanje 700, a najviše 11 tisuća eura. Prijavljeni program ili projekt mora biti besplatan za korisnike kojima je namijenjen, a korisnici moraju biti stanovnici Zagrebačke županije. Također, program ili projekt mora se odnositi na prioritetne aktivnosti te mora biti jasno određeno područje provedbe i ciljana skupina korisnika, a sama provedba ne smije trajati dulje od 12 mjeseci. Jedan od uspješnih primjera braniteljskih projekta kojom se prenosi istina o Domovinskom ratu mlađim generacijama jest onaj Udruge branitelja 151. samoborske brigade “Da se ne zaboravi”.

U sklopu njega se niz godina organizira edukaciju ispred spomen obilježja Trokut –Novska gdje je u jesen 1991. na zapadno-slavonskom ratištu pokrenuta prva napadna operacija u Domovinskom ratu – Orkan 91, a već prvoga dana akcije poginulo je petero Samoboraca, pripadnika 151. brigade. 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za sanaciju klizišta 4,9 milijuna eura iz Fonda EU ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Zagrebačka županija osigurala udrugama gotovo 300.000 eura Unatoč svim teškoćama Županijski Zavod za hitnu medicinu radi besprijekorno