Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Sadea Bećirović i Dino Šimunec najbolji sportaši

Sadea Bećirović
1/3
Foto: Privatni album
Lijepo je biti najbolji, kaže Darko Šimunec, ponosni trener najboljih sportaša Zagrebačke županije za 2022. godinu

Najbolji sportaši Zagrebačke županije za 2022. godinu Sadea Bećirović i Dino Šimunec, oboje iz Karate kluba Samobor, nastavljaju s treniranjem punom parom.

Nema odmora

– Sadea je ovaj tjedan na Europskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari, Dino se priprema za natjecanje svjetske lige za mlađe seniore u A Coruni u Španjolskoj – kaže trener talentiranih mladih sportaša, Dinin otac Darko Šimunec.

Sadea Bećirović državna je prvakinja u kategoriji do 68 kilograma, a lani je kao članica Hrvatske ženske karate reprezentacije na 57. Europskom prvenstvu, održanom u Turskoj, osvojila zlatno odličje. Za taj je uspjeh Hrvatska ženska karate reprezentacija na tradicionalnoj svečanosti proglašenja najboljih sportaša Hrvatske u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora, tzv. Velikom danu hrvatskog sporta, proglašena najboljom ženskom ekipom Hrvatske. Prema klasifikaciji Hrvatskog olimpijskog odbora, Sadea je sportašica I. kategorije. Zlatom i broncom okitila se i na Svjetskom studentskom prvenstvu, a broncom i na Europskom.

Sjajni karatist Dino Šimunec naslov najboljeg sportaša zaslužio je kao mlađeseniorski i seniorski prvak Hrvatske i osvajač srebrne medalje na lanjskom Europskom prvenstvu za mlađe seniore do 75 kilograma. Prvenstvo je održano u Pragu, a na natjecanju je sudjelovalo 1065 natjecatelja iz 48 zemalja.

– Dino trenira već četrnaest godina, od svoje šeste. Nikada ga nisam ni na jedan trening tjerao – smije se Darko Šimunec kad ga pitamo je li “drilao” sina da postiže tako izvanredne rezultate na natjecanjima.

Posebno priznanje

Šimunec mlađi trenutačno studira fizioterapiju na Libertasu i uspješno kombinira fakultetske obveze s treniranjem i odlaskom na natjecanja. Na samoj svečanoj dodjeli nagrada najboljim sportašima Zagrebačke županije – upriličenoj u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici – nije bio jer se u to vrijeme nalazio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na svjetskom kadetskom turniru u Fujairahu, gdje je ovaj karate reprezentativac osvojio brončano odličje u konkurenciji mlađih seniora do 75 kilograma.

– Priznanje koje im je dodijelila Zagrebačka županija veliko je priznanje za sav rad i trud koji su uložili. Lijepo je biti najbolji – kaže Darko Šimunec, ponosni trener najboljih sportaša Zagrebačke županije za 2022. godinu, Sadee Bećirović i Dine Šimunca.

ZAPREŠIĆ Tonka Lepen i Ivan Jurić najbolji sportaši Zaprešića OBRTNIŠTVO Održan šesti Obrtnički forum Zagrebačke županije ZAGREBAČKA ŽUPANIJA 'Ruža Zagrebačke županije' za najbolje u turizmu