Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
ZAPREŠIĆ

Tonka Lepen i Ivan Jurić najbolji sportaši Zaprešića

1/2
Foto: Zaprešić
U Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića koja je dodijelila priznanja najboljima uključeno je 35 klubova iz 22 različita sporta, sa čak 2600 registriranih sportaša

Zajednica športskih udruga grada Zaprešića dodijelila je priznanja najboljima u sportu u 2022. godini.

Đ. Futaču za životno djelo

Najperspektivnijim mladim sportašima proglašeni Sara Nicol Petrlić (TKD klub Zaprešić), Lara Matijević (AK Zaprešić), Mia Šekutor, Ela Šekutor i Ema Horvat (ŽRK Zaprešić), Vita Plažanin, Vito Capek i Niko Miletić (Kjokušin-klub Škola ratnika), Marta Kelić, Lorena Matulić i Franka Serezlija (OK Nebo), Antonijo Fabek i Matija Jurasović (MRK Zaprešić), Pia Pejić, Dorothea Pejić i Karla Stipić (ŽKK Jabuka), Anton Pokupec, Mia Postružin i Tena Kozlica (TC Zaprešić), Rea Vračević, Orka Burnić i Iva Ilak (DŽK Panda), Karlo Sachin Lacko, Petar Jeleč i Gabrijela Jozinović (ŠK Ban Jelačić), te Sara Cigić, Tonka Žitković i Kaya Probst (KK Trajbar Team).

Dodijeljene su i druge pojedinačne i ekipne nagrade. Priznanje za najboljeg sportskog djelatnika dodijeljeno je Tanji Malkoč (OK Nebo), a najboljim trenerom proglašen je Mato Dragičević (OK Nebo). Seniorskoj ekipi Kuglačkog kluba Zaprešić pripao je naslov najbolje momčadi, dok je u ženskoj kategoriji titulu najboljih osvojila ekipa Odbojkaškog kluba Nebo. Kuglači su uz odlične rezultate na domaćoj sceni kompletirali i europske uspjehe osvajanjem Europskog kupa u Münchenu, a trenutačno su nadomak osvajanju novog naslova prvaka Hrvatske. Odbojkašice su prošle godine ušle u odbojkašku Superligu, najviši rang natjecanja u Hrvatskoj. Ove sezone natječu se s ekipom u kojoj je čak šest igračica koje su potekle iz njihove škole odbojke, čime se jako ponose. Najboljim sportskim kolektivom proglašen je Kjokušin-klub Škola ratnika koji je u prošloj godini ostvario veliki napredak u broju članova koji su na raznim natjecanjima osvojili impozantan broj medalja. Nagrade za najboljeg sportaša i sportašicu dodijeljene su Ivanu Juriću (MRK Zaprešić) i Tonki Lepen (TKD klub Zaprešić). Ivan je igrač Zaprešića od 2019. te je svake godine jedan od nositelja igre. Prošle sezone bio je i prvi strijelac momčadi te je time pridonio plasmanu Zaprešića u Drugu hrvatsku rukometnu ligu - sjever. Protekle 2022. godine Ivan je kao kapetan hrvatske reprezentacije rukometa na pijesku osvojio Svjetsko prvenstvo u Grčkoj te postao osvajač zlatne medalje na Svjetskim igrama održanim u SAD-u. Članica je TKD kluba Zaprešić, trenira tekvondo već 12 godina i nositeljica je crnog pojasa 2. dan. Prošle godine osvojila je treće mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Dodijeljena je i Nagrada za životno djelo, i to Đuri Futaču, bivšem stolnotenisaču i dugogodišnjem voditelju Škole stolnog tenisa. U Zajednicu športskih udruga grada Zaprešića trenutačno je uključeno 35 klubova iz 22 sporta, s 2600 registriranih sportaša. Predsjednik Zajednice Lovro Benčević uputio je zahvalu Gradu Zaprešiću na financijskoj potpori koja je u posljednje dvije godine uvećana za gotovo 25 posto.

Poticaj za dobre rezultate

- Neka vam ove nagrade budu poticaj za ostvarenje još boljih rezultata u budućnosti, a Grad će vas i nadalje pratiti i podupirati kako biste imali najbolje moguće uvjete za treniranje i razvoj uspješnih sportskih karijera na ponos cijele lokalne zajednice, jer svaki vaš uspjeh je i naš! - rekao je gradonačelnik Željko Turk. Podsjetio je da Grad Zaprešić sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu, a od novih ulaganja treba spomenuti gradnju Centra mini atletike vrijednog oko 400.000 eura. Uz to, za sportske programe i aktivnosti u ovogodišnjem proračunu osigurano je gotovo 960.000 eura.

Željko Turk Ugovori Povećanje osnovice plaća zaposlenika Dronovi će snimati poljoprivredne površine Grad Zaprešić raspisao natječaje Osigurano 20.000 eura potpora poljoprivrednicima za proljetnu sjetvu, nabavu sadnica i cijepova Projekt “Dobra energija - Solarna energija za energetsku tranziciju” Tri fotonaponske elektrane bit će postavljene tijekom ožujka