Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
Dnevni boravak grada

Otvorena novouređena Preradovićeva ulica u Crikvenici

Preradovićeva ulica, Crikvenica
Foto: Grad Crikvenica
Ulica je duga stotinjak metara, a za druženja i održavanja raznih manifestacija iskoristivo je čak tisuću i pol kvadrata prostora

Dosadašnja slijepa Preradovićeva ulica, koja je korištena kao parkiralište i zapravo bila potpuno neiskoristiva sada je pretvorena u "dnevni boravak" Crikvenice. Uređenjem je dobivena jedna nova dimenzija ulice, čak bi se moglo reći i mali trg koji će biti novo okupljalište svih građana, ali i gostiju. Samo šest mjeseci bilo je dovoljno za veliki preokret i novu namjenu, izvijestili su iz Crikvenice.

Ulica je duga stotinjak metara, a za druženja i održavanja raznih manifestacija iskoristivo je čak tisuću i pol kvadrata prostora. Stari kameni toš krasi ovu novouređenu ulicu, a centar grada oživjelo je i zasađeno zelenilo. Preradovićeva ulica zapravo je nastavak Trga Stjepana Radića, okupljalište ljudi željnih intimnije atmosfere, koji sakriveni od pogleda mogu mirno uživati i ispijati kavu.

Do sada veoma skrivena zgrada Muzeja grada Crikvenice, napokon će biti u središtu pažnje, tim više što će se Gradska vijećnica preseliti u prostor Stare škole i time Muzeju dati još više prostora. Iz proračuna Grada Crikvenice za uređenje Preradovićeve ulice utrošeno je 3,5 milijuna kuna.

Program je otvorila udruga umirovljenika "Sunce" svojim plesnim i pjevačkim točkama, a nakon njih na pozornicu je došao glavni gost večeri, svima poznati pjevač Damir Kedžo. Kedžo je oduševio sve prisutne svojim repertoarom i predivnim glasom.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina sačekao je mrak kako bi i službeno otvorio novouređenu Preradovićevu. Pozdravio je sve posjetitelje na otvorenju te izrazio zadovoljstvo napravljenim. Rečenicom "Neka Preradovićeva ulica zasja u punom sjaju" službeno je otvorio novouređenu ulicu, a potom su stabla i zgrade na Preradovićevoj zasjale u predivnim bojama obasjane ambijentalnom rasvjetom.