Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Informacijski pult za sva pitanja

Otvorena Turistička palača, jedina takva u Hrvatskoj

U Splitu otvorena Turistička palača
1/8
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
U turističkoj palači bit će smješteni Info pult Jadrolinije, turističke agencije, rent a car, mjenjačnice, 21 poslovni prostor, osam ugostiteljskih objekata i drugi sadržaji

Na splitskoj rivi u četvrtak navečer je svečano otvorena Turistička palača koja će turistima služiti kao informacijski pult za sva njihova pitanja i lakša snalaženja u gradu i njegovoj okolici.

Investitor i koncesionar Turističke palače Stipe Mađor bio je posebno zadovoljan jer su na otvaranje tog preuređenog objekta došli brojni uzvanici, među kojima i nekadašnji hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Rekao je da je sve oko tog projekta dugo trajalo, ali se nada da će se na kraju sve to isplatiti. On kao koncesionar u naredne tri godine ima obvezu vratiti stare najmoprimce u njihove prostore s istom djelatnošću, zbog čega u tom periodu neće biti noviteta. Novost je da će u sklopu Turističke palače biti Info pult Jadrolinije, na kojem će se osim informacija moći kupiti karte za brod i trajekt.

"U preuređenje zgrade je utrošeno 16,5 milijuna kuna, a u palači će se nalaziti turističke agencije, rent a car, mjenjačnice te drugi objekti. Prostor ima ukupno 1100 kvadrata u kojem će se smjestiti 21 poslovni prostor, od čega je jedan javni wc, 12 agencija i osam ugostiteljskih objekata", kazao je Mađor i dodao da su u gradnji koristili isključivo brački kamen.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Otvaranje jedine takve Turističke palače u zemlji predstavlja napor, nastavio je Mađor, a njime Split daje značaj turizmu i onome što je njemu toliko karakteristično - osobnom kontaktu s turistima. Ona će biti "meeting point" svim posjetiteljima grada Splita, ali i  Splićanima, a Split će biti primjer mnogim gradovima na koji način treba cijeniti turizam, kazao je.

Bivši gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao da su dvojica najsretnijih upravo on i Stipe Mađor, koji je dovršio projekt "nakon svih problema i borbe kroz koje su prolazili, a sada je konačno sve dovršeno na tako reprezentativan način". "Želim se zahvaliti Stipi Mađoru jer je s materijalima, dizajnom i arhitektonski zaista napravio vrhunsku zgradu. S projektom se kasnilo tri godine i to dvije godine radi gradskih vijećnika i godinu dana zbog svih drugih okolnosti, no sada je glavno da je sve završeno i da zgrada izgleda ovako lijepo. S ovom smo zgradom kompletirali Zapadnu obalu, Matejušku i Rivu", izjavio je Baldasar.