Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 121 pregleda
Proljeće u Labinštini

Otvorene prijave za rekreativnu biciklijadu 'Terra Albona'

Biciklijada 'Terra Albona'
1/4
Foto: Grad Labin
Proljetna biciklijada 'Terra Albona' održat će se u nedjelju, 23. travnja na relaciji Park skulptura Dubrova – Nedešćina – Veljaki – Kršan – Nedešćina – Park skulptura Dubrova

Grad Labin, LAG 'Istočna Istra' i Brdsko biciklistički klub 'Istra bike' zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Labina, Općinom Kršan i Turističkom zajednicom Kršan organiziraju proljetnu rekreativnu biciklijadu 'Terra Albona' za sve građane, ljubitelje biciklizma i rekreativce.

Biciklijada 'Terra Albona' manifestacija je koja je dokazala da je Labin 2016. godine bio jedno od najposjećenijih rekreativnih biciklističkih okupljanja Istre, ali i šire. Na prošlogodišnjoj jesenskoj biciklijadi učešće je uzelo više od 200 biciklista svih uzrasta s područja Labinštine, ali i iz Rijeke, Pule, Pazina, Lovrana, Mošćeničke drage i Ogulina.

Biciklijada će ove godine imati i svoj proljetni karakter pa će se proljetna biciklijada 'Terra Albona' održati u nedjelju, 23. travnja na relaciji Park skulptura Dubrova – Nedešćina – Veljaki – Kršan – Nedešćina – Park skulptura Dubrova. Biciklijada je rekreativnog tipa, a dužina rute bit će oko 25 kilometara.

Polazak biciklijade je iz Parka skulptura Dubrova u 10 sati (okupljanje na parkiralištu Dubrova od 8,30 sati), a sudionici će obići tri obiteljska poljoprivredna imanja na području Labinštine, u Općini Kršan i Općini Sveta Nedelja, na kojima će degustirati lokalne delicije. Sudionici će posjetiti i Festival samoniklog bilja u Kršanu.

Kotizacija za biciklijadu je 30 kuna, a za djecu do 10 godina se kotizacija ne plaća. Registracija i uplata kotizacije vršit će se na dan biciklijade u vremenu od 8,30 do 9,30 na parkiralištu na Dubrovi. Povratak u Labin se očekuje oko 15,00 sati, a postojat će i mogućnost da se sudionici biciklijade iz Kršana vrate u Labin organiziranim prijevozom što se svakako mora navesti prilikom prijave na biciklijadu. Prijave se zaprimaju do 20. travnja na broj telefona 099 357 6998 ili info@lag-istocnaistra.hr.