Izbornik
Naslovnica Gradovi
Najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi

Otvorene Sportske igre mladih: Natječite se, igrajte se i budite fer u igri

Igre je u Parku dr. Franje Tuđmana, pred više od 2500 mladih sportaša otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović, a okupljena je sreću u igrama poželio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar
1/5
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
Zapamtite, pobjednici ste svi vi koji se bavite sportom i ostanite u njemu cijeli svoj život, poručio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar

Velika Gorica prepoznata je kao grad mladih i grad sporta pa ne čudi da je upravo ovaj grad bio domaćin regionalnog otvaranja Sportskih igara mladih.

Najveća manifestacija
Igre je u Parku dr. Franje Tuđmana pred više od 2500 mladih sportaša otvorio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Davor Božinović, a okupljenima je sreću u igrama poželio i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– Drago mi je da smo ugostili otvorenje Plazma Sportskih igara mladih. Uživajte u današnjem danu i uvijek se bavite sportom. Zapamtite, pobjednici ste svi vi koji se bavite sportom i ostanite u njemu cijeli svoj život – poručio je gradonačelnik.

Na otvaranju manifestacije zasvirali su Zaprešić boysi i Indira Forza, koja svojim nastupom zagrijala vatrenu navijačku atmosferu. Predsjednik Plazma Sportskih igara mladih Zdravko Marić nije krio svoje zadovoljstvo viđenim.

Više od 100.000 djece
– Zahvaljujem svima koji nas pratite, a kao i svake godine, tako i ove želim zahvaliti vama, djeci. Natječite se, igrajte, recite svim svojim prijateljima za ove igre i budite fer u igri – poručio je Marić.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-amaterska manifestacija u Europi, i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranima prema profesionalnim standardima.

To su Coca-Cola Cup, Tommy turnir u malom nogometu, HEP turnir u rukometu, Kinder Joy turnir u košarci, graničar, atletika, Fide turnir u šahu, MIS turnir u odbojci, odbojka na pijesku, Hrvatska pošta Cup u tenisu i turnir u stolnom tenisu. U raznim natjecanjima koja će se održavati u sklopu ove manifestacije ove godine sudjelovat će više od sto tisuća djece i mladih iz cijele Hrvatske.

KOVAČKU RADNJU otvorio je 1903. Janoš Žambok, naslijedio ga je sin Andrija, a Drago Žambok nastavio je taj težak, zanimljiv i danas rijedak posao. No kad čekić i nakovanj uđu u krv, nema druge nego da zanat i dalje uspješno živi Uz udarce čekića odraslo je pet naraštaja obitelji Žambok Čim sam se rodio, ja sam umjesto dude dobio čekić u ruke. To je nešto što je u krvi U školi na otvorenome uče o bioraznolikosti i rade na osvješćivanju učenika o važnosti zaštite okoliša U drvene klupe OŠ Ivana Mažuranića sjeo i gradonačelnik Ivan Bosančić Nastava i roditeljski sastanci u učionici na otvorenome NOVO IZDANJE Zrinijade okupilo je dosad najveći broj timova te se u natjecanje uključilo 13 osnovnih škola Natjecanje u poznavanju povijesnog nasljeđa plemićke obitelji Zrinski Zrinijada okupila dosad najveći broj timova - natjecalo se 13 osnovnih škola