Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Dodijeljen novac umjetnicima i manifestacijama

Ove godine konačno idu Jazz festival, Iz bakine škrinje i FIUK

Foto: Robert Mihaljević
Fest jazza opet pod vedrim nebom Koprivnice

Udruge i samostalni umjetnici s područja Koprivnice dobili su prošli tjedan ugovore o sufinanciranju svojih aktivnosti tijekom ove godine. Ugovore im je na prigodnoj svečanosti podijelio gradonačelnik Mišel Jakšić.

NA PLEŠIVICI Međunarodni dan joge

Odobreno 246.000 kuna

Umjetnicima je odobreno ukupno 100.000 kuna za 23 njihova programa, a ukupno je bilo 18 prijavitelja. Novac je namijenjen za glazbenu, književnu, nakladničku, likovnu, filmsku i videodjelatnost. Također, podijeljeni su i ugovori za sufinanciranje festivala i manifestacija u organizaciji udruga. Odobreno je ukupno 246.000 kuna za provedbu pet festivala i šest manifestacija.

– Ove godine ostvarit ćemo mnogo programa zajedno i to nam mnogo znači. Često znam isticati da grad nisu samo zgrade i prometnice, već ljudi i sve ono što smo spremni činiti jedni za druge – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Mišel Jakšić.

Posebno lijepu vijest priopćila je na dodjeli ugovora Helena Hraščanec iz Jazz kluba Koprivnica. Nakon što je lani zbog pandemije odgođen nadaleko poznati međunarodni jazz festival u srcu podravske metropole, ove će godine ipak biti održan. I to uskoro.

– Zahvaljujem Gradu na dosadašnjoj odličnoj suradnji koju ima s udrugama i samostalnim umjetnicama. Veseli nas što ove godine imamo priliku nastaviti s radom i provedbom svojih programa. Ovom prilikom najavljujem ovogodišnji Fest jazza koji će se održati od 9. do 10. srpnja na središnjem gradskom trgu – najavila je Helena Hraščanec.

Manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te turističku ponudu u Jastrebarskom Završen četvrti po redu Jaska art festival u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy

Za Fest jazza Grad će izdvojiti najviše. Udruzi glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica odobren je ukupan iznos od 70.000 kuna za realizaciju 7. Fest jazza Koprivnica, otkrivaju u gradskoj upravi.

Novac ide i Folklornom ansamblu Koprivnica u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, za realizaciju festivala 14. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” i Dani kulturne baštine. Društvo hrvatskih književnika dobilo je pak 30.000 kuna za realizaciju festivala 28. Galovićeva jesen – međunarodni festival književnosti”.

Društvu žena Kamengrad iz prigradskog naselja Starigrada pripalo je 10.000 kuna za realizaciju manifestacije 19. dani jabuka u Starigradu. Likovnoj udruzi Motacilla Alba – Ješkovo odobren je pak ukupan iznos od 12.000 kuna za realizaciju manifestacije “Latice i umjetnici zajedno u izradi keramike”.

Mimohod postrojbi

Udruzi za promicanje kulture i umjetnosti Mamuze bit će dodijeljeno 40.000 kuna za realizaciju tradicionalne manifestacije 8. festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK. Umjetničkoj organizaciji Ludens teatar pripalo je pak 30.000 kuna za Kazališni festival “Ljeto u Ludensu”.

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE Predsjednik Bastašić, zamjenici Kordić i Krlin

Kulturno-umjetničkom društvu Srce Koprivnice dodijeljeno je 10.000 kuna za realizaciju manifestacije “KUD Srce i prijatelji br. 7”. Udruzi oživljene povijesti Anno domini ide iznos od 6000 kuna za manifestaciju “Mimohod povijesnih postrojbi”. Udruzi žena Vinica pak dodjeljuje se 4000 kuna za realizaciju manifestacije “Strah u uvjetima pandemije i potresa”.