Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te turističku ponudu u Jastrebarskom

Završen četvrti po redu Jaska art festival u prekrasnom perivoju dvorca Erdödy

Foto: Grad Jastrebarsko
Umjetnički voditelji festivala su Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić

U perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom vrhunskim nastupom ansambla Acoustic Project svečano je otvoren 4. Jaska art festival, koji je nastavljen prošlog tjedna. Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, Jaska art festival ove je godine nastavljen zanimljivim programom.

Program ovoljetne kulturno-zabavne manifestacije Imotska sila Imotski glumci amateri prvi će put izvesti dvije predstave

Ovaj, sada već tradicionalni festival klasične glazbe zamišljen je kao višegodišnja manifestacija koja unapređuje društveni i kulturni život te samu turističku ponudu Jastrebarskog. Naime, Jaska art festival je festival s kvalitetnim i kreativnim umjetničkim sadržajem koji iz godine u godinu zadovoljava sve ljubitelje klasične glazbe, ali i ljubitelje glazbe uopće.

Nakon otvorenja i koncerta koji je oduševio brojne posjetitelje, program ovogodišnjeg Festivala nastavljen je 23. i 24. lipnja, također u perivoju dvorca Erdödy, gdje su nastupili Mobilis kvartet saksofona i Podium brass kvintet. Kvartet Mobilis osnovan je 2009. godine u Beču i već je iduće godine pobijedio na austrijskom nacionalnom natjecanju komornih sastava. Svi članovi bave se i pedagoškim radom u školama i na akademijama u Austriji i Hrvatskoj.

Zadnje večeri festivala nastupio je Podium brass kvintet koji je također oduševio brojnu publiku koja je usprkos velikoj vrućini došla u jaskanski perivoj i nagradila pljeskom izvođače. Kao solist s kvintetom nastupio je na saksofonu Goran Jurković, izvevši kompoziciju Ivana Josipa Skendera “Saxbrass suite”. Jaska art festival pokazao se nezaobilaznim kulturnim događajem u tom gradu, a perivoj dvorca Erdödy kao predivan ambijent za takva događanja.

GRIN FEST Druženje, utakmice, koncert Massima

Umjetnički voditelji festivala su Linda Mravunac Fabijanić i Nikola Fabijanić, dok je organizator Centar za kulturu Jastrebarsko uz pokroviteljstvo gradonačelnika Zvonimira Novosela. Njegova zamjenica Nikoline Ribarić festival je i otvorila, zahvalivši pritom ansamblu Acoustic Project na koncertu i podršci festivalu koji se ove godine održava ispred samog dvorca Erdödy, čija će obnova uskoro početi.

Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je da je nakon dugo vremena bolja epidemiološka situacija pružila priliku za nastavak druženja uz projekte za koje građani svojom podrškom proteklih godina dali do znanja da itekako vrijede.