Izbornik
Naslovnica Gradovi Imotski
Program ovoljetne kulturno-zabavne manifestacije Imotska sila

Imotski glumci amateri prvi će put izvesti dvije predstave

Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Za djecu udruga Mali grad Faros izvodi predstavu “Bonton"

Prvi put u 45 godina dugoj povijesti Imotskih sila, imotske ljetne kulturno-zabavne manifestacije, dogodit će se izvedba dviju predstava koje izvode amateri okupljeni oko Pučkog otvorenog učilišta Imotski, organizatora ove manifestacije.

GRIN FEST Druženje, utakmice, koncert Massima

– Kroz povijest je u Imotskom, u sklopu naše ustanove, djelovao klub glumaca amatera koji je izvodio po jednu predstavu na Silima.

Onda je kazališni amaterizam utihnuo, da bi prije tri godine počelo izvođenje predstave “Hasanaginica”, koja će se i ove godine izvesti na Imotskim silima. Osim nje, naši glumci amateri pripremili su i komediju “Testamenat” po tekstu Vanče Kljakovića.

Taj tekst sam prilagodio našem, imotskom području i govoru, pa mislim da će biti izuzetno zanimljiv i smiješan našoj publici. Tom predstavom ćemo u nedjelju 4. srpnja otvoriti Imotska sila – navodi voditelj glazbeno-scenske djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ivan Bekavac. Dodaje kako ovogodišnja Imotska sila nude 9 programa, koji su za publiku besplatni.

Otvaranje 4. srpnja

– Kao javna ustanova imamo obavezu promicati kulturu i umjetnost na području Imotskoga, ali i cijele Imotske krajine pa se trudimo publici ponuditi što kvalitetnije programe.

Otkad Sila postoje, svi programi su za publiku besplatni i naše sugrađane, ali i turiste naviknuli smo na kvalitetne izvedbe tijekom ljetnih mjeseci – govori Bekavac. "Sila” se tradicionalno otvaraju na datum blizu rođendana velikoga Tina Ujevića. Ove godine u nedjelju 4. srpnja u Gradskom kinu u Imotskom na rasporedu je predstava “Testamenat” u izvedbi glumaca amatera okupljenih oko Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Domaći glumci amateri izvest će i “Hasanaginicu” 12. srpnja u 20 sati, također u imotskom kinu. Posljednjih nekoliko godina na Silima se održava i večer za djecu, a ove godine, 10. srpnja, ispred zgrade gradske uprave u Imotskom održat će se predstava “Bonton” u izvedbi udruge “Mali grad Faros”.  U nedjelju 18. srpnja na istoj lokaciji na rasporedu je koncert klape Cambi, dok je u nedjelju 25. srpnja također na istoj lokaciji na rasporedu predstava “Muškarci.hr” u izvedbi Satiričnoga kazališta Kerempuh.

U subotu 31. srpnja na skalinima kod Tina održat će se koncert Harija Rončevića, dok je u utorak 3. kolovoza ispred zgrade gradske uprave na rasporedu tradicionalni koncert Hrvatskog puhačkog orkestra gradske glazbe Imotski. U petak 6. kolovoza ispred zgrade gradske uprave kulturnoumjetnička udruga “Mosor” iz Gata izvest će predstavu “Testamenat”.

Posljednji program na ovogodišnjim Silima održava se u subotu 7. kolovoza. Tada je, također ispred zgrade gradske uprave, na rasporedu Večer humora uz knjigu “Materin šudarić” u izvedbi Dramske udruge Proložac i Marijana Grbavca Mirića. Svi programi, osim Hasanaginice, počinju u 21 sat.

Općina Dugopolje podržala akciju prikupljanja donacija za skupe terapije 15-godišnjeg dječaka Mateo se lavovski bori za oporavak uz pomoć robotske neurorehabilitacije

– Ponosni smo što smo i ove godine, unatoč epidemiološkoj situaciji, uspjeli pripremiti ovako bogat program.

Posebno sam ponosna na naše glumce amatere, koji su ogromnu energiju i trud uložili u pripremu predstava - od “Testamenta”, koji izvodimo prvi put, do “Hasanaginice” koja je polako postala tradicionalni dio naših Sila. Moram naglasiti kako ćemo se i ove godine pridržavati svih epidemioloških mjera i uputa.

Prošle godine također smo imali jasne upute kojih su se građani pridržavali, a epidemiološka struka pohvalila je našu ustanovu za odgovornost u doba pandemije – izjavila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić. Imotsko pučko učilište uoči ovogodišnjih, 45. Imotskih sila predstavlja novi vizualni identitet. Rješenje za logotip potpisuje Ivan Bekavac.

Osnovne informacije

– Crvena, bijela i plava boja u logotipu označavaju boje hrvatske zastave istovremeno predstavljajući i Crveno i Modro jezero kao simbol našega grada.

Četiri točke u logotipu predstavljaju četiri djelatnosti Pučkog otvorenog učilišta Imotski – glazbeno-scensku, obrazovnu, kinoprikazivačku i muzejsko-galerijsku.

Novi vizualni identitet trebao je predstavljati sve ono što Pučko otvoreno učilište Imotski radi i ono što ta ustanova znači za Imotski i život imotskoga čovjeka i mislim da smo uspjeli to prikazati – navodi Bekavac. Postavljena je i nova mrežna stranica Pučkog otvorenog učilišta na adresi www.pou-imotski.hr. Njezinu izradu potpisuje Mijo Zidar, viši stručni suradnik za izdavaštvo i odnose s javnošću Pučkog otvorenog učilišta Imotski.

– Novi dizajn stranice prilagođen je stolnim računalima, ali i mobitelima i tabletima.

SREDNJA ŠKOLA DUGA RESA ZA SVOJIH 46 MATURANATA PRIPREMILA POSEBNU SVEČANOST ZA KRAJ ŠKOLOVANJA U dugoreškom kinu svjedodžbe primili u svečanom ruhu

U ovu stranicu ugrađene su osnovne informacije o svim djelatnostima Učilišta, kao i novosti poredane po djelatnostima. Sve smo spojili s društvenim mrežama na kojima smo prisutni, a s obzirom na to da naša ustanova proizvodi i multimedijalni sadržaj, sve smo to ugradili u novu mrežnu stranicu.

Mogu s ponosom istaknuti da je naša stranica u svoj punini prikazala što je konvergencija medija u praktičnom smislu – rekao je Zidar.