Izbornik
Naslovnica Gradovi Duga Resa
SREDNJA ŠKOLA DUGA RESA ZA SVOJIH 46 MATURANATA PRIPREMILA POSEBNU SVEČANOST ZA KRAJ ŠKOLOVANJA

U dugoreškom kinu svjedodžbe primili u svečanom ruhu

Foto: GRAD DUGA RESA
Prigodne govore održali su najuspješniji učenici generacije, a predstavljeni su i programi i smjerovi za novu generaciju

Učenici Srednje škole Duga Resa ove su se godine na kraju srednjoškolskog obrazovanja od kolega i profesora oprostili na jedinstven način, i to prvi put.

ERASMUS PLUS PROJEKT ‘POKAŽI MI SVOJ GRAD’ Daruvar upoznaju Poljaci, Česi, Slovaci

U dugoreškom kinu održana je dodjela svjedodžbi u svečanom ruhu, a čitavu su svečanost, osim maturanata, profesora i ravnateljice škole, pratili i ponosni roditelji. Među maturantima su na kraju ove generacije bila 23 gimnazijalca, 15 grafičkih dizajnera i osam puškara. Učenici generacije, oni najuspješniji, održali su i prigodne govore, a iz smjera Opće gimnazije to su Petra Škarjak i Ena Trupković, iz smjera grafičkog dizajna Tena Naglić te iz smjera puškara Marko Vjekoslav Mrvčić Žumbar.

Dugoreška Srednja škola jedna je od važnijih obrazovnih institucija u Karlovačkoj županiji. Osim Dugorešana tu se školuju i brojni učenici iz cijele županije, ali i drugih dijelova Hrvatske, s obzirom na specifične programe obrazovanja koje nude.

Duga Resa 29. lipnja obilježava svoj dan i slavi svog zaštitnika svetog Petra Katarini Srakočić i Miroslavu Furdeku Povelja grada s plaketom

Već tri desetljeća obrazuje gimnazijalce, a nešto kraće u njoj strukovno obrazovanje dobivaju grafički dizajneri, medijski tehničari, puškari, finomehaničari i krojači. Na svečanosti su predstavljeni i programi i smjerovi koje nude netom završenim osmašima pred kojima je upis.