Izbornik
Naslovnica Gradovi Duga Resa
Duga Resa 29. lipnja obilježava svoj dan i slavi svog zaštitnika svetog Petra

Katarini Srakočić i Miroslavu Furdeku Povelja grada s plaketom

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Svoje naknade donirali su za opremu školarcima i gradnju dječjih igrališta

Grad Duga Resa 29. lipnja obilježava svoj dan, kada slavi i svog zaštitnika svetog Petra.

ERASMUS PLUS PROJEKT ‘POKAŽI MI SVOJ GRAD’ Daruvar upoznaju Poljaci, Česi, Slovaci

Na svečanoj gradskoj sjednici gradska vlast će s državnim, županijskim i predstavnicima civilnog društva, pobratimljenim općinama i gradovima, te svim drugim počasnim gostima prigodno obilježiti zajedničke i gradske uspjehe koji su pridonijeli da život u ovoj maloj lokalnoj zajednici postane prosperitetniji i ljepši.

Na svečanoj sjednici i ove godine dodijelit će se nagrade najzaslužnijim gradskim pojedincima koji su svojim djelima dokazali da svoj grad nose u srcu, a da ga postupcima čine još boljim mjestom za život.

Prihvaćeni kandidati

Zbog toga im Grad i na ovakav način zahvaljuje na trudu i radu.

Gradski su vijećnici podržali prijedloge kandidata, tako da će ove godine nagrade biti dodijeljene Jurju Čunoviću, koji je dobitnik javnog priznanja za životno djelo. Juraj Čunović je Dugorešanin, strojarski inženjer koji cijeli svoj život nesebično daruje i dijeli stečeno znanje i stručnost za dobrobit svog grada. Svoja znanja objedinio je u nekoliko stručnih izdanja, a autor je i knjiga vezanih za nekadašnju Pamučnu, u kojoj je u mladosti i radio, te monografije.

HEP Plin preuzeo daruvarski Darkom plin Darkom distribucija plina nastavlja poslovati u sklopu HEP grupe

Katarina Srakočić i Miroslav Furdek, koji su zadnji mandat bili zamjenici gradonačelnika Duge Rese, dobitnici su Povelje Grada Duge Rese s plaketom.

Oni su začetnici ideje Duge Rese kao grada djece i grada znanja pa su svoje naknade donirali za opremu školarcima i gradnju dječjih igrališta.

Daniela Marčetić dobitnica je javnog priznanja zbog rezultata ostvarenih u prošloj godini kao profesionalka i volonterka bez granica.

Novčane nagrade

Casper Capan, Mario Petrunić i Luka Brozinić pak dobitnici su novčanih nagrada za nesebičan, požrtvovan i hvalevrijedan čin zbog spašavanja od sigurne smrti ozlijeđenog i onesviještenog muškarca, a Olga Grmšek Meštrović dobitnica je novčane nagrade.

Obilježen je Dan općine Čepin, a konstituirano je i općinsko vijeće za novi mandat Poučnu šetnicu "Slavonska šuma" osmislili i realizirali učenici

Riječ je o dobrotvorki, predsjednici udruge Anđeo-Rocky, koja skrbi o napuštenim i unesrećenim životinjama Duge Rese.