Izbornik
Naslovnica Gradovi Daruvar
HEP Plin preuzeo daruvarski Darkom plin

Darkom distribucija plina nastavlja poslovati u sklopu HEP grupe

Foto: Daruvar
Ovim ugovorom HEP Plin dobio je na upravljanje 166 kilometara plinske distributivne mreže u Bjelovarskobilogorskoj županiji

Ovih je dana u Zagrebu između HEP Plina i daruvarske tvrtke za komunalnu djelatnost Darkom potpisan ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Darkom distribucija plina.

Obilježen je Dan općine Čepin, a konstituirano je i općinsko vijeće za novi mandat Poučnu šetnicu "Slavonska šuma" osmislili i realizirali učenici

Priželjkivani partner

Darkom distribucija plina nastavlja poslovati kao samostalan gospodarski subjekt, ali u okviru HEP grupe, čime se za korisnike stvaraju preduvjeti pružanja još sigurnije opskrbe plinom. Cijena postignuta za ovu poslovnu operaciju je tri i pol milijuna kuna. Kupoprodajnim ugovorom HEP Plin dobio je na upravljanje 166 kilometara plinske distributivne mreže u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, priopćeno je iz HEP-a, a prenijeli su nakon potpisivanja ugovora biznis-portali u Hrvatskoj.

– Ovo je priželjkivani strateški partner. Naravno da HEP donosi sigurnosti i stabilnost te osigurava plan investicije u mrežu. Od naših 80 kilometara mreže čak 53 kilometra treba zamijeniti. Posebno mi je drago da su preuzeli i trinaest postojećih zaposlenika koji ostaju raditi. Važno je i naglasiti da HEP može ponuditi konkurentnu cijenu našim građanima – zaključio je gradonačelnik Damir Lneniček.

ČAZMA Održan deveti “Memorijal Dominika Deželića”

Kako se navodi u priopćenju HEP Plina, HEP Plin je spremno dočekao novu fazu deregulacije hrvatskog plinskog tržišta te je kupcima plina ponudio proizvod Hepi plin, koji kućanstvima omogućava i do 13,2 posto nižu cijenu plina. Inače, dugoročni planovi HEP Plina usmjereni su na izgradnju nove i obnovu postojeće plinske mreže te uvođenje novih tehnologija, poput daljinskog očitanja i pametnih plinomjera, čime se osiguravaju temelji za jačanje konkurentnosti, daljnje povećanje broja kupaca, količine distribuiranog plina i povećanje kvalitete usluge.

Mali distributer

Inače, Darkom distribucija plina ima više od 6000 korisnika, od čega 5300 iz kategorije kućanstava te upravlja sa 166 kilometara distribucijske mreže kroz koju godišnje isporučuje oko 12 milijuna prostornih metara plina. Iako se ove brojke čine velikima, zapravo Darkom distribucija plina spada u male distributere koji jednostavno više ne mogu konkurirati onim velikima, što je i razlog ove prodaje.